A munci intr-o echipa frumoasa

By admin

17 mai 2022

echipaSuccesul unei afaceri poate depinde foarte mult daca oamenii implicati isi fac treaba bine. In multe cazuri, o afacere este la fel de buna ca oamenii care sunt in spatele ei.

Ca fondatorul a 2-a echipe de pornire pentru tehnica, antreprenorul Lynn LeBlanc a invatat ca o afacere de succes are nevoie de o echipa puternica, cu talent inca de la inceput.

O echipa de pornire trebuie sa aiba oameni cu experienta, acesta fiind nucleul unei afaceri de succes. Astfel, ai un venit predictibil din combinatia talentului si stiintei fiecarui membru din echipa.

Pentru a putea asambla un grup castigator pentru afacerea ta, trebuie sa ne luam dupa urmatoarele criterii de alegere.

  • Au experienta in zona pe care tu si restul echipei nu il ai. Angajarea unor oameni cu cunostinte similare poate parea o idee buna initial, dar pentru a avea succes, compania ta are nevoie de experti dedicati in fiecare zona de munca a afacerei. Daca nu ai experienta in zona vanzarilor si marketing, angajeaza un om care stie totul despre asta.
  • Ii cunosti foarte bine sau se stiu intre ei. Multi antreprenori invata prin calea cea grea ca daca iti angajezi membrii familiei sau prietenii necalificati este o idee rea. Daca cunosti pe cineva care ar putea sa te ajute, ar trebui sa-l angajezi, iar daca nu il cunosti incearca sa gasesti un membru al echipei sa garanteze pentru el.
  • Nu pot sa-si permita sa lucreze cu un salariu limitat. Incercati sa cautati oameni stabili financiari cu destule economii, sau alte surse de venit pentru a trai, caci in primul an de afacere, nu stii cat poti sa le oferi.
  • Vor sa iti foloseasca produsul. Asta poate parea evident, dar oamenii pe care ii angajezi sa munceasca alaturi de tine de la inceput, pot si ar trebui sa iti foloseasca produsul sau serviciul. Unele afaceri fac greseala de a nu-i include pe utilizatorii tinta in procesul de dezvoltare a produselor. Echipa ta nu ar trebui doar sa te ajute sa construiesti un produs grozav, ci ar trebui sa te ajute si cu feedback-uri, drept potentiali clienti, inainte ca produsul sa fie lansat pe piata.

 

Tags: , , , , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.