cursuri online

Avantajele e-learning-ului

By admin

17 mai 2022

E-learning-ul sau scolarizarea online reprezinta o revolutie in domeniul educational. Avantajele acestui sistem sunt numeroase. World wide web-ul se dezvolta intr-un ritm extrem de accelerat, iar numarul tinerilor captati este in continua crestere, chiar si de la varste foarte fragede. Tinand cont de aceste aspecte, multe institutii educationale ofera acum posibilitatea de invatamant la distanta, cu ajutorul cursurilor online.

Aceste cursuri online au numeroase beneficii si sunt foarte usor de abordat. Este nevoie doar de un computer conectat la internet si disponibilitatea de a invata. De aici rezulta comoditatea acestei forme de a invata. Cursantul nu mai trebuie sa se deplaseze in campus, la scoala sau liceu. Cursul online ii este oferit in forma electronica, seminarii web, videoclipuri, prezentari si texte.

Faptul ca aduc o economie nu trebuie ignorat. O simpla justificare a acestui fapt este inexistenta acelor costuri legate de transport, cazare, relocare si asa mai departe – costuri care apar cand se merge la sala de curs.

Promovarea auto-disciplinei este un alt aspect favorabil al cursurilor online, al e-commerce-ului. Desigur iti este oferita libertatea de a face acele cursuri dupa propriul ritm, dupa posibilitati, dupa cum programul de munca sau alte activitati iti permit. Trebuie insa sa parcurgi acele cursuri pana la un termen limita, exista evaluari periodice pe care trebuie sa le dai si asta te conditioneaza sa iti formezi o auto-disciplina in ceea ce priveste invatatul si nu numai. Accesul prelungit la materialul de curs este un alt avantaj: avand tot timpul la dispozitie materialele de curs, poti invata la orice ora, oricand iti permite timpul.

Posibilitatea de a castiga dar si de a invata este un alt beneficiu oferit de e-learning. Unele persoane lucreza, nu au timp sa mearga la cursuri de zi, pentru ca s-ar suprapune cu programul de lucru. Astfel cei ce au nevoie de o specializare in plus, invata pentru perfectionare sau au o nevoie de o calificare gasesc solutia perfecta in cursurile online.

Tags: , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.