VitaminaD

VitaminaDVitamina D este una din cele mai vitale nutriente necesare pentru cresterea sanatatii corpului nostru. Deficienta sa duce la multe probleme de sanatate serioase, unele din care ar trebui sa fie amenintatoare de viata.

Potrivit unui raport recent realizat de Institutul de Medicina, este recomandat sa triplezi consumul zilnic de vitamina D pentru copii si adulti in Statele Unite ale Americii si Canada pana la 600 de UI/zi.

Vitamina D este un compus solubil gras care este folosit de corpul uman in absorbi diferiti nutrienti, cum este calciul, fosforul, zincul, magneziul si ferul. De asemenea ajuta sistemul imunitar a corpului de a merge neted. Vitamina D este diferita de alte vitamine, din cauza ca poate fi produsa de corpurile noastre, cu ajutorul razelor soareului.

Tipuri

Sunt 5 forme de Vitamina D, D1, D2, D3, D4 si D5. Pentru noi, vitamina D2 si D3 sunt cele mai importante. Vitamina D2 este produsa din surse de plante, in timp ce D3 sunt produse in corpul uman sau sunt gasite in sursa animala. Desi ambele dintre ele sunt considerate sa fie egale in majoritatea aspectelor, vitamina D3 s-a descoperit ca au proprietati mai bune de legat cu compuse proteine, ce ajuta sa creasca in concentrare mai repede. Majoritatea suplimentelor OTC, folosesc vitamina D3, in timp ce vitamina D2 este folosita in prescrierea suplimentelor.

Beneficii de sanatate

  • Consumul de Vitamina D ajuta in tratarea conditiilor medicale ce au legatura cu slabiciunile si oasele dureroase cum sunt osteoartrita si osteoporoza, reguland absorbtia regland absorbta de calciu si fosfat.
  • Consumul adecvat de Vitamina D poate ajuta in prevenirea psioriazisului.
  • Nivelele potrivite din aceasta vitamina poate preveni rahitismul la copii.
  • Poate fi folosit sa trateze boli ce au legatura cu nivelul scazut de fosfati din sange, cum este sindromul Fanconi.
  • Cercetarea arata ca oamenii in varsta ce au nivele adecvate de vitamina D in corpuri au sanse mai mici sa esueze comparat cu cei care nu consuma vitamina D..

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *