Cafeaua si totul despre ea

By admin

1 februarie 2023

descărcareAvem preconceptii si idei care ne fac sa fim reticenti la anumite produse. Se intampla si cu cafeina, cea de care unii se feresc la propriu insa ce nu stiu este ca de fapt pot beneficia de pe urma ei. Savoarea unei cafele nu se compara cu nimic insa mai mult decat atat tine de efectele surprinzatoare pe care le are fata de organism, cele de care ar trebui sa tinem cont pentru a servi  a cafea din cand in cand.

Beneficiile cafeinei

Cafeina iti ofera energie. Fara doar si poate simti cum te revigoreaza de dimineata si nu degeaba unii au un ritual in acest sens. Si chiar si cand vine vorba de cafea decofeinizata ai parte de un astfel de efect. Desi suna surprinzator va tine de cantitatea de cafea pe care o vei servi, ce-i drept avand nevoie de mai multa cafea decofeinizata pentru a compensa cu cea clasica. Diferenta este de 10 cesti de cafea care sa echivaleze cu 2 de cafea normala.

Cafeina te ajuta sa slabesti. Si asta nu tine de faptul ca sorbind cafea la prima ora pe stomacul gol te ajuta sa iti inhibi pofta de mancare. Cafeina accelereaza arderile si ofera un plus metabolismului astfel ca in acest ritm vei digera mai repede alimentele. Mai ales pentru ca este si un bun antioxidant si stimuleaza digestia aceste procese rand pe rand contribuie la un moment dat la pierderea unor kilograme.

Cafeina sustine antrenamentele fizice. Iar pe termen lung, asa cum arata studiile cafeina poate preveni si chiar reduce din simptomele unor boli precum Alzheimer sau Parkison.

Desi multi spun ca este si o sursa a deshidratarii atentia cade ca de fiecare data pe ideea de echilibru. Consumul de cafeina  iti poate face bine insa moderatia este cheia.

 

Tags: , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *