Cainii chiar sunt cei mai buni prieteni ai omului. Oamenii de stiinta au aratat, pentru prima data, ca animalele sunt maestre in ceea ce tine de recunoasterea emotiilor, iar abilitatea lor de a simti spiritul oamenilor nu se aplica numai in cazul cainilor- ci se extinde si la oameni. Astfel, oamenii de stiinta de la Universitatea din Lincoln sustin ca singurele creaturi capabil de a simti in mod egal emotiile altor fiinte sunt, bineinteles, cainii.

Veterinarul profesor Daniel Mills, cel care a condus studiul, a asezat 17 caini in fata unui ecran mare, pe care a afisat doua imagini cu fata unui alt caine: una in care cainele era jucaus si una in care caninul parea a fi nervos. In plus, acesta a pus si o caseta in care un caine latra si a privit catre ce imagini sunt atrasi cei 17 caini.

Astfel, acesta a descoperit ca, atunci cand latratul suna a fi fericit si plin de entuziasm, cainii au dat dovada de un nivel mai ridicat de fericire. In schimb, atunci cand au auzit caini care maraiau, fetele celor 17 caini au devenit furioase. Cu toate acestea, in cazul in care latratul nu a parut nici vesel, nici nu a dat dovada de pericol, cainii nu au afisat niciun fel de expresie.

Recunoasterea emotiilor la oameni

Ei bine, profesorul Mills sustine ca acest experiment a fost realizat pentru a evalua starea de spirit a cainilor, in functie de imaginile pe care acestia le-au privit. De asemenea, acelasi experiment a fost realizat din nou, numai ca de aceasta data s-au folosit imagini cu oameni, in loc de caini. „De foarte mult timp, oamenii de stiinta incearca sa afle daca cainii chiar pot recunoaste emotiile umane. Descoperirile noastre reprezinta primele de acest gen care demonstreaza ca, cainii pot sa recunoasca, cu adevarat, emotiile in oameni si in alti caini”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *