
Daca sunteti ca mine v-ati petrecut majoritatea weekendurilor importante uitandu-va la House of Cards. Pana si presedintele Obama este fan al show-ului. Seria aclamata critic se contureaza in jurul lui Frank si Claire Underwood (jucati de Kevin Spacey si Robin Wright), 2 jucatori ai puterii machiavelice ce isi croiesc drum in varful piramidei, cu ajutorul minciunilor, schemelor si tradare. Daca popularitatea show-ului si aclamarea, este ca americanii sunt fascinati de oamenii care pun mana pe putere indiferent de metodele necesare. Frank si Claire comit tot felul de nelegiuri, incluzand si crima, pentru a ajunge mai departe.
De exemplu in acea situatie cand Claire Underwood ii taie asigurarea medicala a unei angajate si ii spune ca este in stare sa-i lase copilul sa moara in ea, daca de asta e nevoie. Indiferent daca suntem atrasi sau respinsi de caractere precum Underwood, cu totii vrem sa vedem ce mai fac acestia.
Daca va place metodologia dupa care se ia House of Cards, va recomand sa cititi urmatoarele carti care au in prim plan conducatori nemilosi, planuri machiavelice, jurnalisti intreprinzatori si alte elemente care i-ar atrage pe fanii House of Cards.
House of Cards de Michael Dobbs
Daca nu stiati, seria este baza pe o miniserie de pe BBC cu acelasi nume, care la randul ei a fost bazata pe un roman. Dobbs, care a lucrat pentru partidul conservativ britanic in mai multe capacitati pentru ultimii 30 de ani, a scris House of Cards in 1989. A fost urmata de 2 continuari, To Play the King si The Final cut, ce au fost de asemeni transformate in miniserii la BBC.
De asemeni din aceleasi categorii va recomand : The Prince de Niccolo Machiavelli; The Talented Mr. Ripley de Patricia Highsmith; The Tragedy of Othello, The Moor of Venice de William Shakespeare; I, Claudius de Robert Graves; Wolf Hall de Hilary Mantel; After the Banquet de Yukio Mishima; The Last Thing He Wanted de Joan Didion; A song of Ice and Fire de Goerge R. R. Martin; Watergate de Thomas Mallon.