In sezonul cald asteptam concediul. Abia asteptam sa ne relaxam dupa o perioada lunga in care am muncit. Marea, este refugiul ideal atunci cand dorim mergem la mare, sa ne relaxam. Expunerea la soare este indicata insa in mod corespunzator. Orele periculoase trebuie sa fie evitate deoarece pot provoca arsuri sau alte afectiuni care sa afecteze sanatatea. Iata cum te pot ajuta razele ultraviolete:

  • In primul rand, chiar daca nu stiati soarele va ajuta sa preveniti osteoporoza
  • Soarele ajuta la prevenirea depresiei
  • Previne insomniile
  • Formeaza vitamina D care are rolul de a fixa calciul in oase, de a preveni depresia, osteroporoza, rahitismul si ajuta la secretia de serotonima.

Oamenii folosesc aerosolii marini deoarece sunt foarte benefici. Aerosolii amelioreaza bolile respiratorii si curata plamanii. Sarurile minerale sunt rezultatul spumei valurilor care se sparg in larg sau la mal. Inhalarea acestui aer in orele diminetii si seara dupa ce apune soarele contribuie foarte mult la sanatate. Particulele care se elibereaza in momentul spargerii valurilor echilibreaza  nivelul de magneziu, iod, bromuri, substante alcaline, cloruri de sodiu care sunt foarte benefice pentru mentinerea sanatatii.  De aceea, oamenii merg dimineata la aerosoli si chiar isi duc copii pentru acest „tratament” minune. Imunitatea se intareste in mod spectaculos dupa ce se urmeaza tratamentul cu aerosoli.

Apa in mare este de asemenea, foarte benefica pentru organism deoarece protejeaza si fortifica corpul, protejeaza sistemul nervos, intareste imunitatea, accelereaza metabolismul lipidelor,calciului, forforului, proteinelor. Mersul cu picioparele goale pe nisip previne aparitia platfusului.

Lumina soarelui ajuta foarte mult la tratarea psoriazului, a acneei si a altor afectiuni ale pielii. Soarele imbunatateste in mod semnificativ calitatea somnului deoarece lumina patrunde in ochi, iar nervul optic produce melatonina, hormonul responsabil de starea de somnolenta.

Bolnavii de Alzheimer sunt de asemenea favorizati daca stau la soare. Conform specialistilor soarele este foarte benefic deorece creste eficienta somnului si scade agitatia pe care o au acesti bolnavi in timpul noptii.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *