Cat de reala este teleportarea

By admin

17 mai 2022

Teleportarea materieiUmanitatea este cu un pas mai aproape de computerele mai rapide, dar insa inca foarte departe de teleportare. Fizicienii olandezi au reusit cu succes sa transporte date de la un electron catre altul care se afla la 3 metri distanta, interpretand indoielile anterioare despre fizicile cuantice nefondate. Descoperirea, ce a avut loc la Institutul de Nanostiinta Kavli, o ramura a Universitatii de Tehnologie Delft, a fost anuntat intr-o hartie de cercetare lansata in Science, un jurnal publicat de Asociata Americana de Avansarea a Stiinte.

In timp ce teleportarea quantum a fost realizata in trecut, este prima data cand toate datele au fost transferat cu succes, potrivit unui raport la CNET. Daca aceasta noua tehnologie demonstreaza sa fie la fel de tare cum sugereaza datele, oamenii de stiinta s-ar putea uita la transport mai rapid a datelor si mai departe, calcule mai rapide. Calculele Quantum sunt inca in faza de teorie la acel punct, dar aceasta noua descoperire ar putea prezenta oportunitati pentru o cercetare mai amanuntita pentru acest subiect.

Acesta nu este acelasi tip de teleportare, difera de nevoia de a muta fizic oamenii dintr-o locatie in alta. Data care este transportata consista din bitsi quantum, sau qubits, care creeaza starea de rotire a unui electronic. In alte cuvinte, materia fizica nu este mutata.

Oamenii de stiinta care au publicat cercetarea au postat de asemenea un videoclip pe Youtube, cu ei insasi deruland experimentul, impreuna cu instructiuni pas cu pas detaliind procesul de teleportare. In timp ce videoclipul a afisat foarte clar ca doar qubitsi pot fi teleportati, oamenii de stiinta cred ca intr-o zi oamenii vor putea fi transportati asemanatori.

Teleportarea de oameni exista in filme, precum Star Trek, de foarte mult timp, insa este foarte greu pentru cercetatori sa teleporteze materia umana dintr-un loc in altul din cauza complexitatii sale.

 

Tags: , , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.