rca ieftin

Cu totii stim ca asigurarea RCA este obligatorie, ca trebuie sa fie detinuta de fiecare conducator auto in momentul in care vrea sa circule cu masina. In ultima perioada politele de asigurare RCA au cunoscut majorari de tarife, treptate, anuale, trimestriale sau uneori chiar lunare – desi mai rar. Astfel suntem in cautare de un RCA ieftin, cat mai ieftin in asa fel incat sa se incadreze in buget si sa ofere si despagubire in timp util in caz de accident.

Ceea ce multi nu inteleg este de ce se tot majoreaza aceste tarife la asigurari. Sunt cativa factori care influenteaza tariful unei asigurari RCA, incercam sa ii delimitam in continuare pentru o mai buna intelegere.

Specificatiile masinii se situeaza pe primul loc in determinarea tarifului. La fel ca si in cazul impozitului pe autovehicule, la un RCA conteaza capacitatea cilindrica si puterea motorului. Acest lucru conteaza mai mult in cazul vehiculelor incadrate ca autoturisme, in timp ce la autoutilitare sau camioane conteaza foarte mult si masa totala maxima autorizata a autovehiculului.

E normal ca influenta sa vina din partea capacitatilor autovehiculului, insa si proprietarul masinii, respectiv experienta in condus reprezinta un factor de influenta in determinarea tarifului unui RCA. Soferii tineri au simtit asta cel mai bine in ultimul timp. Considerand ca acei soferi cu varsta sub 25 sau 30 de ani nu au suficienta experienta in sofat si prezinta un risc mai mare de accidente, tarifele pentru aceasta grupa de varsta au fost aproape triplate (sau poate chiar mai mult), comparativ cu cele existente la nivelul anului 2013.

In acest fel varsta proprietarului are si ea o influenta cand se doreste un RCA ieftin. Desigur mai conteaza si faptul daca pe respectiva masina s-au mai inregistrat sau nu daune. Se acorda fiecarui autovehicul o cotatie de bonus-malus care se modifica in sensul cresterii de la o reinnoire la alta in cazul in care nu se inregistreaza accidente deloc. Pe de alta parte, daca se inregistreaza daune, plata la urmatoarea reinnoire de polita va fi mai mare.

Acum ca stiti si modul in care influenteaza diversi factori pretul unui RCA, va puteti hotari si asupra capacitatii masinii pe care doriti sa o cumparati, in functie si de varsta si de celelalte criterii.

De admin

Un comentariu la „Ce influenteaza pretul unui RCA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *