Entrepreneurship_finance_foxAm descoperit un blog foarte interesant care m-a determinat sa scriu mai multe lucruri legate de productivitatea la locul de munca. Blogul acesta se numeste lightlove.eu.

Suntem oameni, nu roboti. Suntem sensibili la punctele slabe a eficientei in munca si vulnerabili la capcanele de productivitate. Dar de asemenea ne putem si imbunatati.

Sistemele inaintea obiectivelor

O viata fara un scop este o viata care nu merita traita. Bineinteles, viata merita traita oricum ar fi, dar scopurile ajuta oamenii sa-si atinga potentialul adevarat, urmareste-ti visele si transforma lumea intr-un loc mai bun. Desi cateodata sa-ti stabilesti un scop este o amintire de cat de aproape suntem de esec.

Antreprenorul James Clear a spus celor de la Inc.com ca este adeptul realizarii sistemelor peste obiective. Concentreaza-te pe un sistem care aduce rezultate pozitive, si acestea ajung a fi obiectivele tale. Incearca sa te implici intr-un progres de a face progrese. Daca esti o persoana care foloseste pixul si foaia, creeaza un sistem si tine-te de el folosind jurnalul Bullet, un sistem analog folosind un caiet Moleskin care este bazat pe o metoda de logare rapida. Logarea rapida, ce include intrari si puncte, este diferenta dintre a fi ocupat si a fi productiv.

Cand suntem supraaglomerati, solutia este sa va faceti liste de sarcini care aduc mai multa claritate in actiunile pe care le avem de facut, reduc considerabil nivelul de stres si cresc sansele de a le rezolva cu succes si la timp. Este general valabil faptul ca in prima parte a zilei suntem cu totii plini de energie. Acesta este si motivul pentru care atunci cand facem o lista  de sarcini, primele sarcini, din partea de sus a ei, sunt aproape intotdeauna rezolvate.

Pe masura ce rezolvam din sarcini, scade energia si puterea de concentrare; totodata scade si sansa ca sarcinile din partea de jos a listei sa fie bifate cu succes.

In plus avem tendinta de a pune in partea de jos a listei acele sarcini care sunt importante si pentru care trebuie sa ne dedicam mai mult timp. De aceea, le amnam, ocupandu-ne intre timp de sarcini marunte. Astfel ia nastere un cerc vicios. Iata mai jos, cateva idei care ne pot ajuta sa ne indeplinim sarcinile dificile:

  • Gasiti propria metoda de a scrie o lista
  • Puneti sarcinile cele mai importante in partea de sus a listei, evitand sa devina urgente.
  • Stabiliti 1-3 sarcini importante pentru ziua respectiva.
  • Aveti grija cu sarcinile care raman mai multe zile ca coada listei lasate nerezolvate

Solutii

Antreprenorii si consultantii angajati proprii nu pot intotdeauna sa se bazeze pe o echipa pentru a culege informatii valoroase si sa administreze sarcini de contabilitate. Cand detii propria afacere, echipa ta de profesionisti are nevoie de dispozitive digitale, aplicatii organizationale si software de contabilitate.

  • Evernote ia note, captureaza idei si conecteaza toata lista ta si fisierele din dispozitiv.
  • QuickBooks este un software de contabilitate care iti satisface nevoile financiare trimitand facturi, acceptand plati, urmarind vanzari si cheltuieli.
  • Foloseste Zapier sa personalizezi integrarea lui Evernote cu Quickbooks si maximizarea productivitatii, vei pastra sarcinile zilnice organizate, vei salva incasarile si niciodata nu vei uita de plati sau facturi.

De aceea este bine sa ai grija sa fii intotdeauna productiv si sa fii foarte bine organizat cu ajutorul aplicatiilor care in zilele noastre iti fac viata mai usoara.

Blogger: Cezara I.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *