itexclusiv.ro

Atunci cand vine vorba de web design, de realizarea unui site – care devine mai mult decat o carte de vizita pentru orice business, indiferent de amploare, trebuie cunoscute exact elementele de care trebuie sa tina cont specialistul.

Indiferent ca este vorba de un freelancer sau de o companie specializata pe web design – cum este si IT exclusiv, exista o serie de pasi de parcurs pentru ca intreaga colaborare cu clientii sa fie una fructuoasa pentru ambele parti.

In primul rand se impune o analiza initiala a proiectului. Discutia trebuie sa se dezvolte pe crearea unui site nou sau pe imbunatatirea celui curent. Trebuie analizate in detaliu punctele forte si punctele slabe ale site-ului curent, in caz ca acesta exista, iar web designerul trebuie sa puna intrebarile necesare pentru a se lamuri despre ceea ce isi doreste proprietarul site-ului.

Un alt element cheie pe care trebuie sa il aiba un web designer, fie ca reprezinta o companie sau ca lucreaza individual, este un portofoliu. La acest portofoliu pot fi adaugate si referinte care sa poata fi verificate, pentru a castiga increderea potentialilor clienti.

Sistemul prin care functioneaza colaborarile cu firmele de web design in ceea ce priveste plata se bazeaza de obicei pe plati esalonate. Desigur, se stabileste initial un pret – aici trebuie ca tariful sa fie unul onest, nici supraevaluat dar nici subevaluat. De obicei se achita o transa initiala la debut de proiect, pentru ca ulterior, dupa finalizarea diverselor etape sau la incheierea proiectului sa fie achitate si restul sumelor.

O firma de web design sau un designer individual trebuie de asemenea sa ofere clientilor posibilitatea inregistrarii de domenii, in cazul in care acestia nu le au achizitionate. Printre serviciile oferite de firmele de web design se mai includ de asemenea si gazduirea, servicii de email si chiar ajutor in mentenanta si promovarea site-ului. Tot mai multe companii de web design ofera si servicii SEO in zilele noastre, pentru a ajuta urcarea in pozitionari pe cuvinte cheie relevante a oricarui business.

Toate aceste aspecte trebuie sa le puna firmele de web desing la dispozitia clientilor. Fie ca acestia din urma doresc crearea unui magazin online sau a unui site de prezentare, fie ca vor sa modifice pachetele de gazduire ori cauta solutii in ceea ce priveste promovarea, un web designer profesionist sau o companie specializata trebuie sa poata multumi oricare dintre aceste cerinte.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *