Cele mai bizare boli din lume

By admin

17 mai 2022

De cand exista pamantul au aparut si bolile in randul oamenilor, astfel ca nu este nicio noutate sa stai langa un om care sufera de vreo afectiune. Insa, pe masura ce timpul a trecut si conditiile geografice si biochimice s-au modificat, au aparut si cateva mutatii genetice, astfel ca au luat nastere cele mai ciudate boli de pe pamant. Iata care sunt unele din cele mai bizare afectiuni care exista la ora actuala in lume.

Sindromul Parry–Romberg

Acest sindrom reprezinta o tulburare caracterizata de o contractie rapida a testurilor de sub piele, care se manifesta, in cea mai mare parte a sa, pe-o parte a fetei, dar poate sa apara si in alte zone ale corpului. In mod normal, primele schimbari au loc incepand cu maxilarul inferior, dupa care modificarile sa intind spre nas, gura, in jurul ochilor si pana la ureche. Intreg procesul poate sa afecteze chiar si gingiile si limba, iar boala se dezvolta de la 5 si pana la 15 ani. In prezent, nu exista niciun fel de tratament care sa impiedice sau sa incetineasca dezvoltarea acestui sindrom.

Sindromul Kleine–Levin

Cunoscut si cu numele de sindromul „frumoasa adormita”, este o tulburare care determina aparitia unui somn mai prelungit, iar din aceasta cauza pacientii au parte si de modificarea starii de spirit. Astfel, specialistii sustin ca aceasta boala este intalnita atat in randul tinerilor, cat si a adultilor, iar pacientii care sufera de acest sindrom dorm zi si noapte, acestia trezindu-se doar pentru a manca sau pentru a folosi toaleta. Ciudat este faptul ca aceasta tulburare se poate prelungi pe o perioada de cateva luni, timp in care pacientul pierde destul de multe lucruri din mediul social.

Alergie la apa

Aceasta afectiune, cunoscuta in mediul stiintific ca Aquagenic urticaria, reprezinta o tulburare de sanatate care provoaca ca pacientii sa aiba o reactie cutanata dureroasa atunci cand intra in contact cu apa. De asemenea, aceasta durere se poate amplifica in cazul in care apa are in continutul sau substante chimice, cum ar fi clorul sau fluorul. Cei care sufera de aceasta afectiune sunt nevoiti sa stea in casa atunci cand ploua dar chiar si cand este cald, pentru ca nu este indicat sa transpire.

Tags: , , , , , , , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.