Warning: include(/home/indoi/public_html/jurnalulnational.eu/wp-includes/blocks/legacy-widget/blog.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/indoi/public_html/jurnalulnational.eu/wp-config.php on line 2

Warning: include(): Failed opening '/home/indoi/public_html/jurnalulnational.eu/wp-includes/blocks/legacy-widget/blog.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/indoi/public_html/jurnalulnational.eu/wp-config.php on line 2
Cocktailuri populare - Jurnalul National

Sa servesti un cocktail este mai mult decat o placere a papilelor gustative. Este de fapt si o incantare din punct de vedere al modului facil in care poti consuma alcool fara sa exagerezi sau sa dai de un gust prea tare.

Cele mai populare coktailuri din lume sunt:

Apple Martini – exact asa cum suna si numele, cu vodka si rachiu din extract de mere, pentru savoare. Contine de asemenea si suc de lamaie si o felie de mar.

Caipirinha – de origine din Brazilia, aceasta bautura include ca si ingredient principal alcool din trestie de zahar. Insa altii au reinventat-o astfel ca l-au inlocuit cu rom alb, la care se adauga lamaia verde, lime, si zahar brun. Ca si traducere libera, inseamna cel modest si al locului din Brazilia.

Mojito – combinatia de rom alb, menta, suc de lamaie si apa minerala este poate una din cele mai cunoscute in lume. Se considera a fi si racoritoare si are si ea secretele ei. Spre exemplu se cere un adaos de menta insa nu strivita.

Cosmopolitan este de asemenea parte din lista celor mai populare cocktailuri din lume. Are insa un aer modern. Vodka, lamaie si sucul de merisoare sunt ingredientele principale ale acestei bauturi. Si da, are legatura cu filmul „Sex in the city”. De fapt se pune pe seama acestui film popularitatea crescuta a acestui tip de cocktail, unde apare frecvent. Deci din anii 90 incepe sa fie la nivel extins tot mai cerut.

Margarita se coreleaza cu bautura populara in SUA. Tequilla este baza aici, la care se adauga lime, gheata si triplu sec. Lamaia si sarea trebuie sa insoteasca servirea, paharele avand peretii frecati cu acest amestec.

Nu in ultimul rand, Pina Colada este de asemenea un tip de cocktail cu mare popularitate. Aici este vorba de rom, lapte din nuca de cocos si suc de mere.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *