Nu cred ca exista vreo mamaica care sa nu stie ca de foarte multe ori curatenia este un lucru imposibil de realizat atunci cand are copii mici. Copii nu isi dau seama sau nu disting curatenia de mizerie si din acest motiv curatenia nu conteaza pentru ei.
Este foarte important sa il inveti ceea ce are de facut pentru a obtine de la el ceea ce ne dorim.

Cu siguranta esti deja extenuata doar cand te gandesti ca de fiecare data cand faci curatenie nu apuci sa termini pentru ca in urma ta prichindelul a aruncat jucariile. Un lucru este foarte important: copii simt nevoia sa se simta responsabili si isi doresc sa aiba anumite activitati atunci cand sunt mici, asadar, poti profita de acest lucru si sa transformi joaca in lucruri utile. Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti invata copilul ca trebuie sa pastreze curatenia in casa:

In primul rand este foarte important sa ii sortezi lucrurile. Probabil ca te gandesti ca dupa ce termini de sortat copilul va aranja lucrurile tot imprastiate. Tocmai din acest motiv trebuie sa il ajuti si sa ii expzlici ce are de facut. Dupa ce se joaca spunei ca masinutele trebuie sa fie puse la masinute sau papusile la papusi. Participa si tu la aceasta activitate. In plus, nu doar ca vei face curatenie dar vei petrece mai mult timp cu micutul tau.

Explica-i copilului ca lucrurile trebuie sa stea la locul lor si lasa-l sa te ajute la treburile casnice. Cu siguranta nu va face lucrurile la fel cum le faci tu insa simplul fapt ca este langa tine si ca il inveti anumite lucruri va conta foarte mult pentru tine si pentru copilul tau. Chiar daca pierzi timpul pentru ca el se misca mai incet nu exita sa il lasi sa participe la treburile zilnice. El are foarte mare nvoie de asa ceva.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *