cortana_by_magicnaanavi-d6mjxciMicrosoft a dezvaluit oficial propriul raspuns Siri si Google Now pentru Windows Phone 8.1, si zvonurile au fost adevarate, se numeste Cortana.

Cortana a fost introdusa astazi de Joe Belfiore de la Microsoft pe scena la conferinta anuala a companiei „Build” in San Francisco, cu caracterul numit doar in cazul in care nu stiati deja, dupa partenerul AI al lui Master Chief din seria de jocuri Halo.

Vocea lui Cortana a fost dublata si furnizata de catre vocea actirtei Jen Taylor, care si-a imprumutat corzile vocale si caracterului din jocurile Halo. Daca nu era Taylor, suna in special ca o impresie stranie. Belfiore de la Microsoft spune ca, Cortana este imputernicita de catre Bing (motorul de cautare al celor de la Microsoft). Nu sunt sigur cum o sa scrie asta 343 de industrii in Halo 5.

Cortana pentru Windows Phone poate sa execute multe dintre caracteristicile de la care ne putem astepta de la acest tip de servicii, precum si programarea intalnirilor, dar si cautarea pe internet. Unul din punctele unice ale lui Cortan, cu toate acestea, este ca poate intelege si raspunde la intrebarile puse. Aplicatia a raspuns „Cum ar fi in celsius?” dupa ce trebuia sa raspunda la intrebarea initiala despre cum este vremea in Las Vegas.

Cortana stie sa faca si haz de necaz, fiind programat sa raspunda la majoritatea intrebarilor. Belfiore a intrebat-o pe Cortana „Care este povestea pentru urmatorul joc Halo?”, iar aceasta a raspuns „Sunt foarte sigura ca nu ai eliberarea de securitate pentru aceasta informatie”. Cortana va fi eliberata prima data ca beta in Statele Unite ale Americii, si serviciul va ajunge in Anglia si China, la scurt timp dupa lansare.

Microsoft are multe planuri pentru viitor, acestia vor sa fie din nou in prim plan in aceasta industrie, de aceea serviciile sale sunt tot mai multe.

Blogger: Cezara I.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *