Spacesuit2In timp ce inginerii si oamenii de stiinta muncesc din greu pentru a construi tehnologii pe care astronautii le vor putea folosi intr-o buna zi pentru a trai si munci pe Marte, viitorul costumelor spatiale arata foarte stilat. Sau cel putin, se potriveste, la fel ca un lucru desprins dintr-un film S-F.

NASA recent a rugat publicul sa voteze pentru urmatoarele 3 generatii de prototipe ale costumelor spatiale, si a anuntat primul castigator, costumul „Technology”, un costum ce are culoarea gri cu stropi de turcoaz vibrant. Trunchiul acestuia emite lumina, in asa fel incat membrii echipei pot sa vada purtatorul acestuia in timpul plimbarilor intunecate din spatiu. Design-ul se regaseste intr-un costum din filmul Tron, in timp ce in trecut acesta a luat o abordare Buzz Lightyear.

Design-ul Z-2 a adus mai mult de 64% din voturile publicului 230.000 si NASA spune ca design-ul este un omagiu al realizarilor costumelor spatiale din trecut, in timp ce incorporeaza elemente subtile ale viitorului.

Acesta este un proiect, sub divizia de sisteme de explorare avansate ale celor de la NASA, ce deschide drumul dezvoltarii tehnologiei pentru misiunile oamenilor in spatiu din viitor.

Desi prototipul inca nu va fi trimis in spatiu inca, acesta va trece prin teste intr-un mediu similar si cu siguranta va fi incorporat in versiunea finala a costumului, ce va fi pregatit pana in luna Noiembrie a anului 2014. De asemenea va fi realizat folosind parti imprimate 3D si incorporeaza scanari cu laser umane pentru a se potrivi fiecarui astronaut cum trebuie.

Fiecare versiune a costumului din seria Z, tinteste sa testeze tehnologia ce va fi folosita pe Marte. Spre deosebire de iteratiile mai vechi, cum ar fi costumul Z-1, acesta caracterizeaza un compus greu al bustului de sus pentru durabilitate, pe cand bustul de sus al costumului Z-1 era moale.

Bocancii sunt compatibili cu un mediu full-vacuum si acopera protectia impotriva rupturii si abraziuni, de asemenea si temperaturii ridicate.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *