Se stie despre citrice in general,despre portocala in mod particular, ca detin cea mai mare cantitate de vitamina C. Ei bine sunt si sortimente mai putin cunoscute din acest punct de vedere, ce ar trebui luate in considerare. Asadar, iata pe ce sa te bazezi:

Papaya

Cu ale sale 95 de miligrame de vitamina C, papaya nu este atat de popular pe cat ar trebui de fapt. Acest tip de fruct exotic este insa indicat si pentru continutul sau de vitamina A, fibre, dar si acid folic, printre altele.

Kiwi

Sunt delicioase mai ales primavara insa asta nu trebuie sa te opreasca sa le consumi mai tot timpul anului. Te racoresc si au un gust usor mai acid si mai acru. Tine de preferinte personale pana la urma caci din punct de vedere al continutului kiwi are 137 de mg de vitamina C per bucata. Iata o sursa buna de luat in seama.

Capsune

Din aceeasi lista se regaseste si capsuna, cea care aduce in medie peste 80 de mg de vitamina C. Si daca le avem disponibile si in alte perioade ale anului nu numai vara, cu atat mai bine caci ne vitaminizeaza cu fiecare portie servita.

Mai mult decat fructele pe care le consumi poate ca si desert, ai toate sansele sa iti maresti dozele de vitamina C si cand vine vorba de alte alimente. In acest sens, ar putea fi vorba de:

  • Conopida. Sub orice forma ai consuma, conopida poate sa contribuie cu peste 100 de mg de vitamina C. Nu ingrasa pentru ca are putine calorii, deci totul spre bine.
  • Napi. Ai o sursa de fibre de aici si de multivitamine caci pe langa C vine si A sau K.
  • Broccoli se adauga la aceasta lista, avand in medie 132 de mg de vitamina C. Si este delicios!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *