Warning: include(/home/indoi/public_html/jurnalulnational.eu/wp-includes/blocks/legacy-widget/blog.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/indoi/public_html/jurnalulnational.eu/wp-config.php on line 2

Warning: include(): Failed opening '/home/indoi/public_html/jurnalulnational.eu/wp-includes/blocks/legacy-widget/blog.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/indoi/public_html/jurnalulnational.eu/wp-config.php on line 2
Cum alegi termostatul potrivit - Jurnalul National
termostat

Daca iti trece adesea prin minte ideea de a mai reduce cumva valoarea facturilor lunare cu incalzirea, in special in sezonul rece, afla ca nu esti singura persoana care se gandeste la asta. Diferenta intre cei care doar se lamenteaza si cei care au parte de confort la costuri reduse este modul in care actioneaza.

Sunt o serie de masuri pe care le poti lua in acest sens. Este vorba de izolatie, de schimbarea tamplariei, de trecerea la centrala termica individuala, dar si de achizitia unui termostat. Ma voi opri azi la cea din urma optiune, pentru ca piata ofera foarte multe solutii si adesea cei in cautarea unui termostat ambiental sunt pusi in incurcatura.

Cum alegi termostatul potrivit? Trebuie sa tii cont de o serie de criterii, dupa cum urmeaza:

  1. Tipul de incalzire

Conteaza foarte mult, chiar daca aparent e un aspect lipsit de importanta. Este totusi vorba despre un echipament tehnologic care gestioneaza temperatura ambientala, prin urmare trebuie sa fie perfect compatibil cu sistemul de incalzire.

Mai exact, daca ai incalzire prin radiatoare, ai la dispozitie o serie de variante. Daca detii un sistem de incalzire prin pardoseala in locuinta, optiunile sunt diferite. In cazul in care utilizezi un boiler, ai alte optiuni si asa mai departe.

Din fericire, exista dispozitive care pot gestiona eficient oricare dintre aceste tipuri de incalzire sau chiar combinatii ale acestora. Este vorba despre solutiile oferite de Salus Controls Romania – un brand cu renume atunci cand vine vorba de termostate ambientale, sisteme de monitorizare si control al temperaturilor ambientale de cea mai buna calitate.

  1. Termostat clasic sau o versiune digitala, moderna?

Raspunsul la aceasta intrebare il vei gasi raspunzand la o alta: cine este utilizatorul final? Daca e vorba despre o persoana mai in varsta, ori care nu e familiarizata 100% cu noile tehnologii, cel mai indicat ar fi sa alegi un termostat in varianta sa clasica. Mai exact, unul simplu, cu scala gradata de temperatura, cu buton rotativ – va fi cea mai buna optiune pentru asemenea utilizatori.

Pe de alta parte, daca vorbim despre impatimiti ai gadget-urilor, un termostat modern, cu afisaj digital sau – de ce nu – cu touchscreen, ar fi varianta indicata.

  1. Termostat cu fir sau wireless?

Probabil suntem de aceeasi parere: cablurile au inceput sa devina de-a dreptul deranjante. Nu spun ca variantele de termostat cu fir nu isi fac treaba, dar ar fi vorba de conexiuni in plus, de mascarea ulterioara a cablurilor, practic de prea multa bataie de cap.

Solutia mai simpla este reprezentata de termostatele wireless, care pot fi controlate chiar de la distanta. Alternativa este oferita de aceiasi specialisti Salus Controls Romania, care pun la dispozitia clientilor sisteme si termostate inteligente ce ofera multiple avantaje (vezi seriile iT500 si iT600 pe site-ul www.saluscontrols.ro).

Cu aceste lucruri in minte, alegerea termostatului potrivit nu mai este atat de dificila. Este nevoie insa de atentie la detalii si specificatii, iar in acelasi timp trebuie sa se renunte la conceptia gresita ca centralele moderne au termostate incluse. Pentru un plus de confort termic, alternativa unui sistem separat de monitorizare si control al temperaturilor este cea mai indicata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *