A cumpara o chitara pentru cel mic nu trebuie sa fie neaparat un proces deosebit de complicat, o provocare ce pare imposibila. Va trebui insa respectat un anume model de pasi pentru identificarea solutiei ideale. In egala masura chitara trebuie sa aiba dimensiunile potrivite pentru varsta copilului, dar va trebui sa fie si atractiva din punct de vedere vizual. La fel, daca este mult prea dificil de cantat la ea, copilul poate sa o respinga. Din acest motiv am conceput aici un ghid pentru a cumpara o chitara copii.
Prima decizie de luat este cea legata de tipul de chitara: va fi una electrica, acustica sau clasica? Cea mai frecventa alegere pentru un copil ce incepe sa ia lectii de chitara este o chitara copii clasica, insa pentru o informare deplina puteti face si cautari online de tipul chitara electrica pret – veti gasi astfel atat caracteristici si specificatii, cat si costurile aferente.
Unul din urmatoarele aspecte, poate chiar cel mai important, il reprezinta dimensiunea pe care o are chitara. Cu o chitara prea mare copilului ii va fi dificil sau imposibil sa cante, in timp ce o chitara prea mica il va invata sa cante, insa nu neaparat corect.
Un alt aspect de care trebuie tinut cont este brandul. Un producator de renume are un impact atat asupra pretului cat si asupra calitatii pe care o ofera instrumentul. Chitara oferita de un producator renumit va ramane bine acordata mult mai mult timp, insa se va situa si undeva in topul preturilor. Nu este neaparat necesara insa o astfel de achizitie; daca micutul este pasionat de muzica si vrea sa inceapa cursurile de chitara, parintii pot sa aleaga pentru ele o chitara copii pentru incepatori, pentru ca ulterior, dupa ce inregistreaza progrese, sa treaca la instrumente mai scumpe.
De asemenea trebuie avute in vedere elemente precum culorile si designul. Copiii sunt atrasi, de obicei, de culori puternice, in special la varste fragede. O chitara copii atractiva din punct de vedere vizual nu este cu mult mai scumpa decat una simpla, ce respecta un stil clasic. Cel mic va invata insa sa cante la chitara intr-un mod cu atat mai placut, cu cat instrumentul are culorile si decoratiunile sale preferate.
Nu in ultimul rand, la cumpararea unui instrument muzical precum chitara copii, trebuie avute in vedere si accesoriile. Pe masura ce invata, copilul va rupe cateva corzi – acestea nu trebuie sa lipseasca, pentru inceput stocul poate fi chiar mai mare decat cel planificat initial. O husa poate fi de asemenea indicata, iar in cazul in care se cumpara o chitara electrica, cel mic va avea nevoie si de un amplificator si de cablurile aferente.
Avand in minte toate aceste aspecte, a cumpara o chitara pentru copil, pentru ca acesta sa inceapa lectiile, nu mai este o misiune atat de solicitanta. Este nevoie de rabdare, de a tine cont de parerea celui mic si de a face cea mai buna alegere cu privire la raportul calitate-pret.