_72783882_020307230-1Sentimentele de agresivitate dupa ce joci un joc sunt mai degraba legate de mecanicile jocului decat de continutul violent, dupa cum sugereaza un studiu.

Cercetatorii au sustinut o serie de teste, incluzand producerea unei versiuni non-violente a popularului joc, Half Life 2. Jocurile modificate sa aiba o controale frustrante contra-intuitive, duc la sentimente de incompetenta, producand reactii mult mai agresive.

Echipa a incercat o cercetare mai sofisticata despre jocurile violente. Dr Andrew Przyblyski de la institutul de Internet de la Oxford, ce a tinut cercetarea impreuna cu colegii de la universitatea Rochester din Statele Unite ale Americii, sustine ca este nevoie de cercetatori care sunt interesati de aceste intrebari, nu doar sa scoata jocurile video de pe rafturile magazinelor. Acesta sustine ca trebuie sa aiba o abordare mai sofisticata asa ca citesc cu toti din aceleasi metode experimentale.

Legatura dintre violenta si jocuri video este un subiect de discutie foarte dezbatut printre psihologi. Studii recente au sugerat ca a juca jocuri video violente pentru perioade lungi de timp pot sa franeze maturitatea morala a adolescentilor.

Problemele apar cu adolescentii care petrec mai mult de 3 ore pe zi in fata unui ecran, jucand in continuu jocuri video violente fara sa aiba alte interactiuni in viata reala.

Inamici care se evapora

Studiul de la Universitatea din Oxford, cu toate acestea, sustine ca a fost prima vedere a impactului mecanicilor jocurilor ce are legatura cu agresiunea. Aceste descoperiri au fost publicate in Journal of Personality si Social Psychology.

Cercetarea a incercat sa stabileasca daca violenta din jocuri a facut jucatorii sa fie mai agresivi, sau o combinatie de alti factori. Pentru acest lucru au fost sustinute 6 studii separate. Unul din ele implica modificarea jocului Half Life 2. Cercetatorii au produs o versiune modificata in care decat sa scapi de inamici in mod agresiv, jucatorul eticheta inamicul si acesta se evapora.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *