Somnul este esential pentru minte si de asemenea pentru o stare de bine generala, din punct de vedere fizic. Cand dormim organismul se recupereaza dupa stresul acumulat in timpul zilei, de aceea dimineata avem fortele refacute; privarea de somn poate afecta nivelul de energie si astfel persoanele devin iritate si obosite. Chiar daca odihna insuficienta poate fi cauzata de conditii medicale sau din alte motive, e posibil ca si salteaua pe care dormim sa nu fie cea mai buna alegere. Daca aceasta este problema, va trebui sa cumparam o saltea corespunzatoare, in continuare cateva sfaturi pentru ca alegerea sa fie una buna.

In functie de materialul cu care sunt umplute, pot fi saltele cu arcuri, saltele cu spuma de memorie sau cu latex. Saltelele cu apa sau cele gonflabile se gasesc de asemenea pe piata, insa nu au o atat de mare cautare ca si celelalte. Caracteristicile ce trebuiesc urmarite cand se achizitioneaza o saltea includ durabilitatea, flexibilitatea si rezistenta.

Pe langa aceste aspecte mai trebuie tinut cont si de altele. Postura in care dormim este unul dintre ele. Cei ce dorm pe o parte vor trebui sa aleaga o saltea mai moale, nu foarte rigida, in timp ce acele persoane care dorm pe burta sau pe spate pot opta si pentru o saltea mai ferma. Din ce in ce mai cautate sunt noile saltele cu spuma de memorie, in detrimentul celor cu arcuri. Si aici trebuie tinut cont de grosime, rezistenta, flexibilitate, material etc. Inainte de a cumpara o saltea cel mai important e sa verifici marimea si daca este suficient de confortabila, sa nu suferi ulterior de dureri de spate.

Este important sa iti alegi o saltea potrivita pentru ca te va ajuta sa te odihnesti bine pentru mult timp, nu este o achizitie pe care o faci zilnic, asa ca asigura-te esti informat si fa alegerea buna.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *