Cum sa iti traiesti timpul in mod calitativ

By admin

17 mai 2022

Traim intr-un secol al vitezei cand toata lumea alearga dintr-o parte in alta pentru a reusi sa faca fata tuturor provocarilor zilnice. Este destul de greu sa reusim sa le impacam pe toate atata timp cat timpul nu ne ajunge niciodata. Oricat de organizati am fi nu putem sa onoram toate lucrurile pe care ne-am dori sa le facem. Ne gandim la neajunsuri si nu ne mai gandim la faptul ca avem nevoie de timp pentru noi in primul rand. Ar trebui sa fim cea mai importanta persoana din viata noastra si mai apoi sa incepem sa facem in asa fel incat sa avem timp si de cei dragi noua sau sa facem lucrurile pe care ni le dorim sa le facem. Iata cateva lucruri care te vor ajuta sa te organizezi si mai bine si vei reusi sa recuperezi cel putin o ora din timpul pierdut pentru a o petrece alaturi de cei dragi:

  • In primul rand trebuie sa afli care sunt locurile si mtivele pentru care pierzi timpul. Analizeaza-ti activitatile si gasesti ceea ce te face sa pierzi timpul inutil. In cazul in care esti o persoana care pierde cate 15 minute pentru ca nu stie cu ce sa se imbrace, ar trebui sa renunti cat mai repede la acest obicei.
  • Stabileste-ti foarte bine prioritatile. Asaza-le in ordinea in care te preocupa cel mai mult. Lasa obiceiurile pe care le aveai, care nu iti ofereau nicio satisfactie si ocupa-te exclusiv de lucrurile necesare, care nu pot astepta si care te fac sa te simti bine.
  • De asemenea, pentru a avea mai mult timp pentru cei din jurul tau incearca sa te trezesti cu 15 minute mai devreme. Nu doar ca vei recupera un timp pierdut ci vei avea timp si pentru tine. Astfel nu va trebuie sa te grabesti pentru a ajunge la locul de munca si vei putea sa te imbraci si sa iti bei cafeaua linistit.
Tags: , , , , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.