Fiecare dintre noi are personalitate diferita si reactioneaza diferit in anumite situatii. Nu putem sa avem aceleasi reactii pentru cauntem persoane diferite cu personalitati diferite.

Orgoliul este din punctul meu de vedere o boala de care toata lumea ar trebuie sa se curete. Cu siguranta daca orgoliul ar exista in mod fizic foarte multa lume si-ar dori sa il omoare. Orgoliul este o „calitate”, asa cum unii o numesc, care nu face decat sa distruga relatiile cu cei din jur.

Sunt orgolioasele persoanele care doresc sa afiseze o personalitate puternica si cred ca fiind orgolioase vor reusi sa faca acest lucru. Exista mari diferente intre a fi o persoana orgolioasa si a avea o personalitate puternica. Orgoliul conduce de multe ori spre prostie si face cele mai multe persoane sa aiaba de pierdut.

Din orice punct am privi nu il vom vedea sub nici o forma ca si o calitate pentru ca am intalnit cu siguranta persoane exagerat de orgolioase care nu pot fi convinse ca renunte. Si tocmai de aici s-a format vorba „Cel mai destept cedeaza”.

Intr-un cuplu nu trebuie sa existe un astfel de termen deoarece orgoliul este pentru persoanele care se simt superioare iar in cuplu nu se poate pune problema asa.

Orgoliul poate sa orbeasca, sa te faca sa nu te recunosti, sa gresesti si chiar s anu realizezi ca ai gresit. Pentru ca o relatie sa mearga foarte bine este nevoie ca partenerii sa fie egali intre ei, sa se sfatuiasca, sa vorbeasca si sa ia decizii impreuna, de comun acord. Nu se poate ca unul dintre parteneri sa hotarasca soarta intregii relatii doar pentru ca este o persoana orgolioasa.

In plus, este foarte important si chiar esential ca in cuplu, ambele persoane sa lase de la ele. Nu am putea sa stam langa o persoana orgolioasa daca nu ar lasa si ea de la ea. Este imposibil sa incerci doar tu sau sa faci eforturi pentru relatie doar tu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *