muschi

Cum sa-ti cresti masa musculara

By admin

17 mai 2022

Este ceea ce orice tanar isi doreste, indiferent ca este mai slab sau mai gras. Un corp bine modelat si plin de muschi este visul oricui. Cresterea masei musculare nu este insa un proces ce se poate realiza peste noapte. Trebuie multa dedicare, pasiune si eforturi pentru a putea ajunge la forma dorita a corpului. Trebuie sa fii pregatit pentru acest lucru, numai asa poti incepe pasii si antrenamentele care sa te aduca cat mai rapid la forma corpului dorita.

Metoda cea mai rapida si usoara este prin antrenamentele cu greutati. Cu toate acestea va fi nevoie de antrenamente intense si de mult efort pentru a transforma visul in realitate. Greutatile pun presiune pe muschi si le activeaza fibrele, accelerand procesul de crestere. Cu cat mai multe repetari, cu atat si efectul va fi maximizat.

Antrenamentele trebuie sa se desfasoare prin seturi de repetari. Trei seturi de cate 15 repetari, 6 seturi de cate 10 repetari, tu iti alegi stilul. Aminteste-ti ca pe masura ce greutatile sunt mai mari, cu atat mai putine repetari vei putea face. Treptat trebuie sa cresti greutatile si chiar numarul de repetari pentru a castiga mai multa masa musculara mai rapid.

O alta regula la antrenamentele cu greutati este ca ridicarea trebuie sa fie rapida, insa coborarea cat mai lenta. Astfel se supun muschii la o solicitare mai mare. Sunt necesare si pauze de odihna de 2-3 minute intre fiecare set. Nu trebuie sa te concentrezi pe o parte specifica sau pe o anume grupa musculara, antrenamentul trebuie sa fie unul complet. Fie lucrezi toate grupele de muschi intr-o zi, fie imparti pe zile antrenamentele in asa fel incat in timp de o saptamana sa lucrezi tot corpul.

Fie ca te antrenezi la o sala, fie de acasa, trebuie sa faci si cateva exercitii de intindere si incalzire pentru a preveni eventualele accidentari sau crampe musculare.

Regimul alimentar trebuie desigur sa fie unul echilibrat, iar odihna nu trebuie nici ea pusa pe ultimul plan. Pe langa toate acestea, totul tine de cei trei D: dedicare, determinare si disciplina. Nu trebuiesc alese cai rapide precum steroizi sau alte substante, pentru ca pe termen lung dauneaza. Nu va asteptati la miracole peste noapte. Dupa cum am spus, efortul depus poate fi destul de mare, insa rezultatele ce pot fi obtinute fac ca totul sa se merite.

Tags: , , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.