stare de spirit

Cum sa-ti imbunatatesti starea de spirit

By admin

17 mai 2022

Chiar si cea mai fericita persoana este uneori predispusa supararilor. Cu totii am trecut prin perioade prin care eram tristi dintr-un motiv sau altul. Datorita esecurilor, singuratatii, dorului de casa sau orice altceva similar. Cumva trebuie insa sa trecem peste aceste momente.

Exercitii fizice – ajuta la imbunatatirea starii de spirit. O scurta alergare, chiar si o plimbare in aer liber poate fi foarte benefica. Da creierului altceva la care sa se gandeasca, in plus mai castigi tonus muscular si poti sa scapi si de ceva greutate.

Hobbyurile – fiecare le avem. Unora le place sa cante la instrumente muzicale, altora le place sportul, altora le place sa citeasca. Orice activitate care iti ia gandul de la tristete si suparare este binevenita. Canta un cantec ce iti place, uita-te la filmul tau preferat, orice te face fericit si este la indemana.

Fa o plimbare cu masina – exista pentru unii acel ceva in momentul condusului care calmeaza. Poate ca e acel sentiment de a avea controlul, andrenalina data de viteza sau simpla observare a peisajelor si spatiilor deschise. O stare de spirit proasta poate fi calmata si inlaturata rapid atunci cand mergi la o tura cu masina.

Desi pentru unii nu functioneaza, terapia prin shopping se pare ca da si ea rezultate pentru imbunatatirea starii de spirit. De obicei persoanele se simt mai usurate cand fac cumparaturi, isi iau gandul de la griji si suparari, isi cumpara cadouri si ajung sa se simta mai bine.

A-ti imbunatati starea de spirit este chiar mai usor decat credeai. Trebuie pur si simplu rupt acel lant psihologic. Creierul si mintea sunt acaparate de tristete, gandurile negre trebuiesc inlaturate, de aceea primul lucru de facut este schimbarea mentalitatii. Trebuie iesit din starea de tristete, trebuie luata decizia de imbunatatire a starii de spirit fara a se mai tine cont de nimic altceva. Odata facut acest pas, restul vine de la sine.

Tags: , , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.