Warning: include(/home/indoi/public_html/jurnalulnational.eu/wp-includes/blocks/legacy-widget/blog.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/indoi/public_html/jurnalulnational.eu/wp-config.php on line 2

Warning: include(): Failed opening '/home/indoi/public_html/jurnalulnational.eu/wp-includes/blocks/legacy-widget/blog.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/indoi/public_html/jurnalulnational.eu/wp-config.php on line 2
Cum sa treci peste o atitudine negativa - Jurnalul National

PesimistiMulti dintre noi suntem campioni la mentinerea starii de spirit negative. Pentru unii, este un mod implicit. Din pacate, poate fi foarte usor sa renunti la vise.

De multe ori, asta se asteapta de la noi. Daca te trezesti oftand, iar cand mergi la munca injuri pe strada si nu ai avut un weekend placut de ani buni, felicitari. Ai atins nevroza sumbra, pe care multi o numesc rutina cotidiana.

Multi experti vor sa ne faca sa credem ca pesimismul este o boala. Vei fi nevoit sa iei antidepresive si sa te rogi sa fii salvat. Combina toate aceste instructiuni din diferite surse si vei observa ca oamenii cauta scuze. Acestia renunta, sau nu mai incearca, fiindca nu le place tratamentul. Ironic, prin intermediul revarsarii sugestiilor din media, devenim paralizati sau confuzi, in loc sa fim educati sau inspirati.

Incepeti cu acest simplu fapt. Oamenii dispretuiesc ceea ce sunt. Avem scopuri la care renuntam, sau poate niciodata nu incercam sa le realizam. Multi dintre noi nu ne dezvoltam talentele sau contribuim la altceva in afara de noi. Am putea sa tintim jos, realizand destul efort sa ne mentinem job-ul nefericit pentru a ne permite chiria si mancarea. Nu avem nevoie de nici un psiholog si de nici o medicatie. Oamenii au potential mare, si nu ne putem astepta sa prosperam cat timp suntem pe autopilor.

Negativitatea este pur si simplu un obicei. Cel mai infricosator lucru despre mintea umana este ca face ceea ce ii spunem sa faca. Daca mintile noastre sunt blocate in rutina de zi cu zi, nu ne ajuta deloc acest lucru. Cu toate acestea, multumita neuroplasticitatii, putem sa ne impingem creierele prin constiinta de sine si efort autentic.

De aceea, trebuie in viata sa fim optimisti si sa privim partea plina a paharului pentru a putea avea succes.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *