uita

Cum sa uiti persoana iubita

By admin

17 mai 2022

Este unul dintre cele mai grele lucruri de facut – a trece peste pierderea persoanei iubite. Sa treci peste o relatie este foarte dificil, devine o adevarata problema sa uiti acea persoana. Cum ai putea face asta mai usor? Cum ai putea uita toate amintirile placute?

Sarcina poate fi dificila sau usoara in functie de cum privesti problema. Daca efortul pe care il faci este unul dedicat, nu ti se va parea ceva greu. Daca, pe de alta parte, continui sa te gandesti la el/ea, iti amintesti in continuu de momentele petrecute, situatia se ingreuneaza.

Primul pas este intelegerea situatiei. Trebuie sa realizezi ca nu mai poti face nimic, decat sa treci peste momentul dificil si sa mergi mai departe. Daca despartirea a fost de comun acord, aminteste-ti motivele care au dus la asta. Daca ai fost parasit/parasita, clar nu mai e nici un motiv sa te intorci. Pastreaza-ti respectul de sine si intelege care iti sunt optiunile, pentru a trece mai usor peste.

Ocupa-ti timpul cu ceva. Mintea trebuie mentinuta tot timpul ocupata, astfel nu vei mai avea timp sa te gandesti in continuu la persoana iubita care acum a devenit fostul/fosta. Dedica-te muncii, gaseste-ti un hobby, iesi cu prietenii, fa orice iti duce gandurile in alta parte. Efectul pozitiv din partea dedicarii pentru munca se va face simtit din punct de vedere financiar, iar un hobby nou iti va oferi placerea de a invata lucruri noi.

In unele momente, mai ales cele imediate despartirii, nu te vei putea abtine sa nu te gandesti la circumstantele in care relatia s-a terminat. Orice ai incerca sa faci ca sa uiti nu functioneaza, nu te poti concentra si asa mai departe. In astfel de momente, ai nevoie si de ajutor din exterior, fie ca sunt prieteni, cunostinte sau rude. Cunoscandu-te, te vor ajuta, iti vor tine partea si iti va fi mai usor sa treci peste aceste momente dificile, astfel nu trebuie sa te izolezi in casa si sa iti plangi de mila, mai bine iesi cu prietenii si petrece timp de calitate cu rudele.

Incearca pe cat posibil sa elimini cu totul persoana din viata ta. Din simpla grija sau pentru a vedea cine iese mai „castigat” dupa despartire, unii fosti/foste continua sa sune sau sa intrebe „ce mai faci”. Evita astfel de contacte, ignora-le daca intr-adevar iti doresti sa uiti si sa treci peste. Totul devine foarte usor daca pur si simplu constientizezi ceea ce este mai bine pentru tine.

Tags: , , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.