ros unghii

Un tic nervos sau nu? Se pare ca unele cercetari au dovedit ca rosul unghiilor nu prea are nici o legatura cu starea de nervozitate, de iritare sau de stres. Concluziile studiilor ar inclina mai mult spre faptul ca in special persoanele perfectioniste au acest obicei.

Cei care au trasaturi de caracter ce reflecta perfectionismul, in special cei ce nu isi gasesc niciodata suficienta rabdare, au acea tendinta de a se plictisi extrem de repede si adesea gasesc dificila chiar simpla relaxare sunt, dupa parerea oamenilor de stiinta, persoane mai predispuse sa prezinte astfel de comportamente.

Studiile realizate de cercetatori au vizat exact demonstrarea acestui fapt. Au selectat astfel un lot de voluntari ce aveau astfel de ticuri, voluntari pe care i-au pus in diverse situatii. Voluntarii participanti la studiu au trecut prin conditii ce erau destinate sa le creeze plictiseala, frustrare, chiar stres in unele cazuri sau situatii relaxante. In toate aceste situatii le-a fost studiat comportamentul si frecventa aparitiei ticului rosului unghiilor.

Studiul astfel realizat a ajuns la concluzia ca rosul unghiilor s-a manifestat mai frecvent in situatiile in care plictiseala sau frustrarea erau predominante, decat atunci cand erau relaxati. Ceea ce pare cumva ciudat este faptul ca in situatiile stresante nici unul din participanti nu si-a ros unghiile.

Starea de nervozitate se pare ca nu are nici o legatura cu rosul unghiilor. Denumirea de tic nervos sau obicei nervos nu isi mai are astfel aplicabilitate, intrucat studiile si experimentele realizate au aratat ca plictiseala si frustrarea au determinat mai mult rosul unghiilor decat situatiile stresante.

Asadar, perfectionismul, plictiseala sau starea de frustrare aparuta in momentul in care ai de rezolvat ceva aparent usor sunt cauzele principale care pot face o persoana sa isi roada unghiile.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *