incarcare

Dauneaza daca lasi smartphone-ul la incarcat peste noapte?

By admin

20 mai 2022

Smartphone-ul a devenit o parte esentiala a vietii de zi cu zi, fiind alaturi de noi in orice moment si ajutandu-ne la comunicare, la gestionarea conturilor bancare si la multe altele. Cu toate acestea, un smartphone este util numai atata timp cat bateria este incarcata. Este o practica destul de comuna lasarea la incarcat a telefonului pe o perioada mai lunga, in special pe timpul noptii, cand proprietarul doarme. Poate insa asta sa afecteze?

In zilele noastre, majoritatea smartphone-urilor au baterii Li-ion. Fiecare din aceste baterii au o durata de viata limitata, mai exact un numar specific de reincarcari pe care il suporta inainte de a inceta sa mai functioneze. Numarul de reincarcari poate sa creasca sau sa descreasca in functie de cum este utilizata bateria. Caldura sau incarcarea la un voltaj superior sunt printre cauzele principale ce provoaca scaderea duratei de viata a bateriei.

Mitul ce spune ca bateria telefonului trebuie sa fie reincarcata pana la umplere pe o perioada indelungata de timp isi are originile din vremea cand bateriile telefoanelor se bazau pe Nichel-Cadmiu. Acele telefoane functionau mai bine cu reincarcari de durata mai lunga, spre deosebire de variantele pe Litiu-ion sau litiu-polimer.

Orice smartphone, fie ca ruleaza pe platforma Android, iOS, Blackberry, Windows sau alta, are un acumulator care are circuite avansate ce previn ca bateria sa se supraincarce. Prin urmare nu reprezinta nici un pericol a lasa telefonul la incarcat mai multe ore.

Pentru a prelungi viata bateriei, trebuiesc evitate temperaturile extreme, este mai bine sa incarcam telefonul in reprize scurte zilnic, in loc sa lasam ca bateria sa ajunga aproape de epuizare; este recomandata de asemenea inchiderea completa a smartphone-ului din timp in timp, pentru a lasa echipamentului si putin timp de odihna. Cand nu se folosesc, conexiunile wi-fi sau bluetooth trebuiesc inchise, pentru ca si acestea consuma foarte mult din baterie.

Concluzia este ca a incarca telefonul peste noapte nu afecteaza bateria, atata timp cat este facut acest lucru regulat.

Tags: , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.