manusimanusi

Cu totii am fost in aceasta situatie. Este ingrozitor de frig afara si trebuie sa folosesti telefonul sau alte dispozitive cu touchscreen. Te trezesti ca trebuie sa iti scoti manusile, desi e un ger cumplit, pentru ca pur si simplu cu manusi nu poti sa folosesti telefonul.

De ce nu raspunde smarphoneul cand porti manusi?

Totul are o explicatie simpla. Tine de fizica. Exista doua tipuri principale de tehnologii touchscreen: capacitive si rezistive. Cea rezistiva, prima dintre cele doua, se bazeaza pe forta, pe presiunea efectiva ce se exercita asupra ecranului dispozitivului, in timp ce un touchscreen capacitiv necesita o atingere efectiva, nu doar apasare.

Fiecare telefon cu touchscreen fabricat in ultimii ani are touchscreen capacitiv, inregistrand miscarile cu ajutorul ecranului tactil si a campului electric al acestuia. La touchscreenul capacitiv, presiunea aplicata asupra sa este recunoscuta doar daca exista si curent electric. Mana libera transmite astfel de impulsuri electrice catre touchscreen, insa majoritatea materialelor si tesaturilor din care sunt fabricate manusile sunt izolatoare din acest punct de vedere. Exact de aceea manusile foarte calduroase pe care le porti nu sunt compatibine cu dispozitivele cu touchscreen.

In sprijinul acestei nevoi firmele producatoare de manusi au profitat de ocazie si au inceput sa fabrice asa-numitele „manusi touchscreen”. Acestea folosesc materiale ce conduc curentul electric pentru varfurile degetelor, astfel impulsurile electrice sunt transmise de la corp catre touchscreen chiar daca sunt purtate manusi. O statistica facuta la nivelul Statelor Unite arata faptul ca la nivelul anului 2013 piata producatorilor de manusi a produs venituri de peste 140 milioane dolari. Coroborat cu procentul de peste 6% de la acea data a populatiei care vroia sa isi upgradeze smartphone-ul, se observa un potential foarte bun pentru producatorii ce au inclus in gama lor manusile smart.

Astfel avantajul acestor manusi este faptul ca pot fi folosite si la temperaturi foarte scazute, la geruri care te fac sa nu vrei cu nici un chip sa scoti manusile de pe maini.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *