ficat

Detoxifierea naturala a ficatului

By admin

1 aprilie 2023

Ficatul este situat sub diafragma, in partea dreapta a cavitatii abdominale. Este impartit in patru lobi inegali si principala sa functie este de a secreta substante care ajuta la: descompunerea grasimilor, convertirea glucozei in glicogen, productia de uree, aminoacizi si filtrarea substantelor daunatoare precum alcoolul din sange. Ficatul este de asemenea responsabil pentru productia a 80% din colesterolul din corp. Obiceiuri precum fumatul sau consumul frecvent de alcool afecteaza foarte mult ficatul; acesta trebuie sa functioneze bine pentru a curata sangele din corp.

A evita consumul de alcool la evenimente sociale si petreceri nu este totdeauna posibil. Mahmureala si gatul uscat sunt semne vizibile ale consumului. Detoxifierea ficatului ajuta la eliberarea de toate toxinele ce raman in corp sub diverse forme, in principal grasimi. Aceste grasimi creaza un impact negativ asupra sistemului nervos central si a creierului, si daca toxinele raman in circulatia sanguina pot duce la diverse afectiuni cronice.

Modalitati de detoxifiere

  • Autoajutorul este cea mai buna cale de detoxifiere naturala. Primul lucru de facut este schimbarea regimului alimentar. Trebuie astfel adaugate in dieta legume proaspete, apa, fructe si sucuri naturale si eliminate prajelile. De preferat este inlocuirea prajelilor cu alimente gatite in bai de aburi, care sunt mai sanatoase.
  • Cofeina, mancarurile procesate, alcoolul, tigarile si alimentele grase sunt toate purtatoare de toxine. Pe cat posibil sunt de evitat.
  • Alimentatia este doar o parte a detoxifierii. Un alt important factor sunt exercitiile fizice, chiar simple plimbari de 15-20 minute dupa mese pot ajuta foarte mult la procesul de digestie si la functionarea mai buna a ficatului.

 

Detoxifierea pe cale naturala este cea mai eficienta cale de a curata ficatul. Dupa acest prim pas pe cale naturala, se poate apela si la tratamente cu pastile si suplimente. Un ficat sanatos inseamna si o viata sanatoasa, iar o viata sanatoasa inseamna si bogatie. Nu v-ati dori ca la batranete sau chiar mai devreme sa trebuiasca sa cheltuiti pentru refacerea sanatatii, cand pot fi luate simple masuri pentru prevenire.

Tags: , , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *