Libraria Maranatha

Adesea auzim spunandu-se ca in zilelele de azi cuvantul lui Dumnezeu nu mai este la fel de bine primit, iar oamenii isi gasesc preocupari mai mult in lucrurile pamantesti. Cel mai puternic se aplica acest lucru in cazul adolescentilor si al tinerilor, intrucat interesele sunt de cele mai multe ori total diferite fata de ceea ce ar trebui sa fie.

Rolul unui parinte este acela de a oferi copilulului sau educatia crestina corespunzatoare, insa este important ca acest lucru sa se realizeze intr-o anumita maniera. O incercare de a-l indoctrina cu principii lipsite de argument si cu fortarea de a face unele lucruri in acest sens contrar vointei lui reprezinta alegerea caii gresite.

Intocmai ca un adult, un copil isi va pune intrebari si va avea nevoie de raspunsuri, iar cel mai important este faptul ca exista o nevoie importanta ca apropierea fata de invataturile crestine sa se faca pe o cale interactiva, care sa ii starneasca interesul si placerea.

Iata care sunt cateva din sfaturile pe care un parinte ar trebui sa le urmeze atunci cand doreste sa ii formeze copilului sau o educatie crestina corecta!

  1. Lectura crestina

Lectura este o pasiune pentru foarte multe persoane, indiferent de varsta si de ocupatie. Pentru un copil, placerea de a citi se naste din descoperirea unor carti interesante cu povesti atractive. Cartile crestine au devenit o nisa foarte bine dezvoltata, gasindu-se la ora actuala nenumarate optiuni, carti inspirate din povestile biblice si care prezinta invataturile crestine intr-o maniera mai elaborata si pe interesul publicului de orice varsta, inclusiv pentru copii.

Un copil va fi atras de universul fascinant care i se va prezenta in orice poveste, se va apropia de anumite personaje si va intelege anumite dogme specifice crestinatatii, acesta fiind un prim pas catre acceptarea invataturilor si principiilor scripturice.

  1. Muzica crestina

Nu exista un copil sau un tanar in ziua de astazi, care sa nu asculte muzica. Fiecare isi formeaza un anumit set de preferinte de genuri si stiluri muzicale, ascultand muzica si versurile acestuia in mod repetat.

Tocmai din acest motiv a fost creata si muzica crestina, ca o modalitate excelenta prin care tinerii sa primeasca cuvantul lui Dumnezeu prin pasiunea pe care ei o au. Ritmuri calde si linistitoare si versuri cu mesaje puternice de lauda si de iubire fata de Domnul asigura o armonie muzicala calma si placuta ascultatorului. Toate acestea imbie la o stare de relaxare si de dorinta de a fi mai bun si mai aproape de tot ceea ce inseamna credinta crestina.

  1. Filme crestine

Traind in epoca contemporana, arta cinematografica este un domeniu foarte bine dezvoltat, care permite realizarea a nenumarate pelicule cu diverse scenarii. Printre acestea, sunt si filmele crestine, care ilustreaza viata unor oameni simpli si obsinuiti, exact ca noi, si care fac fata unor provocari destul de mari.

Libraria Maranatha gazduieste o gama variata de carti crestine destinate tuturor varstelor, cd-uri muzicale care apartin universului crestin, precum si filme care prezinta povete si invataturi biblice.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *