Nou Angajat

Nou AngajatAi reusit, ti-ai convins seful sa iti aprobe o noua angajare pentru echipa ta, ai luat interviu nenumaratilor candidati si ai oferit jobul unei persoane perfecte cu un sos special. In timp ce nici un lucru dintre acestea nu a fost probabil prea usor, din pacate, procesul de angajare este slab in comparatie cu activitatea de a aduce la curent un nou angajat.

Antrenarea unui nou angajat poate fi extrem de dificila si plina cu indoiala de sine. Momentan antrenez un nou angajat pentru echipa mea, si multe din gandurile mele sar intre „Cum ii voi explica acest lucru?” la „Ar trebui sa fac eu acest lucru?”. Aceste intrebari cuplate cu o lipsa de confidentialitate „Pot fi copiat in acel email?” si controlul de la propriul manager „Cum se descurca?”, poate fi coplesitor.

Desigur, procesul devine mai bun in timp ce noul tau angajat incepe sa invete mai multe despre rolul si nuanta acestei companii, iar in 2 sau 3 luni, vei simti ca el sau ea face parte din echipa ta dintotdeauna. Dar intre timp, este procesul de antrenare o suferinta? Pot spune ca nu, de fapt, aspectele de mai jos de antrenare a unui nou antrenament au beneficii surprinzatoare, si te pot ajuta pe tine si echipa ta sa lucreze mai inteligent si mai eficient mai repede.

Inainte de a-mi aduce noul angajat, lista mea de lucruri de facut si planuirea proiectului stateau mai mult in gandul meu. De multe ori pastram informatii vitale salvate in inbox sau produceam documente pe care numai eu le intelegeam. In timp ce acest sistem functiona pentru mine, nu putea sa functioneze pentru altcineva.

Inainte de prima zi a noului angajat, dedica-ti timp sa schitezi timpul limita a proiectului si lucrurile pe care trebuie sa le furnizezi. Nu privi aceasta pregatire ca o munca in plus, gandeste-te la ea ca la o oportunitate de a-ti scoate in evidenta proiectele.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *