Edward SnowdenEdward Snowden, barbatul responsabil pentru ceea ce ar putea fi cea mai semnificativa „scurgere” de documente clasificate din istoria Statelor Unite ale Americii, a fost inspirat partial sa faca acest lucru de jocurile video.

Ca parte a unui profil CQ al lui Glenn Greenwald, unul din jurnalistii caruia Snowden i-a oferit documentele, Greenwald spune ca Snowden sa vazut ca fiind un fel de erou traditional al jocurilor video.

„In Hong Kong, Snowden mi-a spus ca in inima majoritatea jocurilor video este un individ obisnuit ce vede o nedreptate serioasa, asa este? La fel ca o persoana ce a fost rapita si trebuie sa o salvezi, sau o forta malefica care a obtinut acesta arma, iar tu trebuie sa o dezactivezi sau sa il ucizi. Totul este despre gasirea unor cai de a te imputernici ca o persoana normala, pentru a-si lua fortele puternice intr-o metoda care permite sa ii subminezi in cursa unei fapte bune publice. Chiar daca este foarte riscant sau periculos. Acea naratiune morala ce sta la baza jocurilor video a fost parte din preadolescenta sa si a format parte din intelegerea sa morala asupra lumii si obligatia unui om ca individ.”

Documentele ce au fost „scurse” de Edward Snowden, un fost contractant al NSA (agentia de securitate nationala din Statele Unite ale Americii), a dezvaluit eforturile de supraveghere a guvernului. Un document pe care acesta l-a dezvaluit anul trecut, a aratat spionii Statelor Unite ale Americii si ale Angliei, s-au inflitrat in jocuri precum World of Warcraft si Second Life, de asemenea si pe Xbox Live, intr-un efort de a vana teroristii.

De aceea, se pare ca guvernul majoritatea tarilor incearca sa-si supravegheze indeaproape populatia, atat prin intermediul telefoanelor, care cu cat sunt mai performante cu atat mai bine pot fi controlate, dar si prin intermediul internetului.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *