Efectele incalzirii globale

By admin

17 mai 2022

Incalzirea globala se asteapta sa fie de mare anvergura, de lunga durata si, in cele mai multe cazuri, sa aiba efecte devastatoare pentru Pamant. De cativa ani, incalzirea globala, incalzirea treptata a suprafetei uscatului si a oceanelor Pamantului a devenit un subiect foarte dezbatut de comunitatea stiintifica. In prezent, concluzia covarsitoare la care au ajuns oamenii de stiinta consta in faptul ca incalzirea globala chiar este un proces adevarat si este determinata de activitatea umana, in primul rand din cauza arderii combustibililor fosili care pompeaza dioxid de carbon in atmosfera, metan dar si alte gaze cu efect de sera.

Un raport publicat in urma cu cativa ani a declarat ca oamenii de stiinta sunt mai ingrijorati acum mai mult ca niciodata. Mai mult de 197 de organizatii stiintifice internationale au cazut de acord ca incalzirea globala este un proces foarte real si este cauzat de actiunea omului.

Ce implica incalzirea globala?

Cel mai evident efect care apare in urma incalzirii globale consta in cresterea temperaturilor medii din intreaga lume. Astfel, temperatura medie globala a crescut cu aproape 0,8 grade Celsius in ultimii 100 de ani- potrivit analizei NOAA. Din moment ce evidenta a inceput din anul 1895, cel mai cald an din istorie a fost declarat cel din anul 2012. Se asteapta ca, la sfarsitul anului 2015 sa se inregistreze un nou record mondial, dar asta ramane de vazut dupa ce oamenii de stiinta isi vor face calculele. Astfel, potrivit NOAA, cei mai caldurosi ani au inceput din anii 2000. De asemenea, anul 2013 a reprezentat al patrulea cel mai cald an la nivel mondial.

Sa nu uitam de temperaturile excesive care descriu clima din prezent. Numai in Europa, temperaturile au inceput sa devina din ce in ce mai accentuate. Astfel, Europa trece de la un climat temperat continental la unul excesiv continental.

Tags: , , , , , , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.