Gafe din marketing

By admin

17 mai 2022

your-doing-it-wrongSunt 4 motive ca o campanie de marketing sa dea gres. Invata lectia de la aceste mari firme care au dat gres si nu le urma pasii.

1. Ofensare neintentionata

Cand Burger King si-a prezentat noua reclama in Singapore in 2009, compania nu a planuit retragerea de mai tarziu si faptul ca o sa trebuiasca sa-si ceara iertare in public. Acea reclama avea in prim plan un sandwich si o femeie cu gura deschisa care spunea ceva ce continea referinte sexuale. Chiar si McDonalds a fost nevoita sa renunte, pana si Renault.

Daca vrei sa fii inteligent, fa niste teste de marketing, incearca sa intrebi oamenii ce reactii o sa aiba la anumite expresii.

2.Consecinte neintentionate

Todd Davis, CEO al lui Lifelock, a fost atat de sigur ca, compania o sa protejeze intimitatea si identitatile clientilor incat a afisat la numarul securitatii sociale in reclame tv si pagini de internet. Identitatea sa a fost furata pana acum de 13 ori. Deci a avut un impact negativ asupra sa.

Gandeste-te din toate perspectivele. Daca campania ta va rezulta in daune si haos, ar trebui sa te orientezi altfel.

3.Costuri nedeterminate

Hoover a lansat un program care dadea 2 bilete de avion din Anglia in America tuturor persoanelor care au cumparat un aspirator. Nu numai ca acele fabrici au fost depasite de comenzi care erau in valoare de 30 de milioande de euro, dar Hoover le-a ramas dator clientilor cu bilete de avion in valoare de 50 de milioane de euro. O valoare de 20 de milioane de euro pierduta.

Calculeaza-ti costurile, apoi mai calculeaza o data si fii pregatit pentru cel mai prost scenariu.

4. Inabilitatea de-ati controla continutul

Aceasta problema apare cand companiile folosesc uimitoarele unelte furnizate de social media. Foarte mari potentiale castiguri, insa riscuri mari vin atunci cand continutul nefiltrat vine de la client.

Daca vrei sa poti supravietui, interactioneaza cu publicul si consumatorii, doar atunci cand iti poti controla continutul.

 

Tags: , , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.