seki.ro

Ghid complet despre cum sa alegi corect pila de unghii

By admin

27 noiembrie 2022

Pila de unghii este una dintre ustensilele nelipsite din trusa de unghii a oricarei reprezentante feminine. In magazine se gasesc o sumedenie de modele si categorii, dar care sa fie cele potrivite? Diversitatea de forme, materiale si culori ne pune mai mult in incuractura, decat ne ajuta.

Astfel, tindem sa facem alegeri emotionale, adica sa alegem in functie de design si forma, care trebuie sa fie unele deosebite. Intrucat industria manichiurii s-a dezvoltat, nu orice pila de unghii cumparata se dovedeste a fi o alegere corecta.

Atunci cand o alegem, este importat sa luam in considerare cateva aspecte menite sa ne ajute sa pastram sanatatea unghiilor, dincolo de nevoia de a da acestora forma dorita. Grosimea, forma si marimea conteaza, insa granulatia este esentiala.

Grosimea pilei

Nu exista o anumita recomandare atunci cand vine vorba de acest criteriu, intrucat fiecare persoana prefera o anumita grosime. Pilele subtiri sunt cele mai utilizate  pile de unghii din saloanele de specialitate, insa si cele medii sau groase sunt alegeri potrivite, in special pentru acasa.

Forma pilei

Mai mult ca sigur atunci cand te gandesti la pila iti imaginezi o forma ovala, forma de altfel cel mai des intalnita si utilizata, chiar si in cadrul saloanelor. Desigur, alte optiuni sunt pilele dreptunghiulare sau banana, insa fiecare va alege in functie de preferinte.

Marimea

Minipilele se tin de regula in geanta si ajuta posesoarea sa isi remedieze pe loc micile defecte ale manichiurii, in timp ce pilele medii sunt cel mai des intalnite si folosite. Mai rare sunt pilele de mari dimensiuni, asa zisele pile colosale.

Granulatia

O optiune o reprezinta pila metalica, insa trebuie avut grija ca acesta sa nu fie intr-atat de dur incat sa deterioreze straturile de cheratina. O recomandare este pilda dubla pentru unghii de la Seki, realizata din otel inoxidabil. Cele doua suprafete abrazive ofera confort sporit la utilizare, astfel incat realizarea manichiurii sa nu devina un factor de stres. Ba mai mult, greutatea ei de numai 20 de grame o va face sa fie usor de folosit si manuit, fara sa incomodeze in vreun fel.

Pila de carton

Sunt potrivite pentru unghiile naturale pilele fine din carton sau diamantate. De regula au inscriptionat pe ele nivelul granulatiei, astfel incat cea mai dura este 60, iar cea mai fina 600. Acestea sunt indicatii pretioase pentru realizarea unei manichiuri impecabile, in confortul propriei locuinte.

Pentru unghiile tari sunt o recomandare pilele al caror nivel este undeva intre 80 si 100. In cazul unghiilor normale nivelul potrivit este de 120 – 180, in timp ce pentru unghiile moi si fragile se va alege nivelul 200 – 240.

Pila din sticla

Sunt deosebit de fine, potrivite mai ales pentru unghiile moi si sensibile. In schimb, se vor toci imediat daca sunt folosite pentru unghiile tari si casante. Nu sunt recomandate nici in cazul manichiurii cu gel sau acril – efortul este mare, iar rezultatul nu cel dorit.

Buffere

Este vorba despre acele cuburi sau blocuri cu 4 suprafete abrazive menite sa uniformizeze suprafata unghiei si sa ii confere luciu.

O pila unghii profesionala cu o forma aparte este cea de la Seki Edge, gandita sa ofere siguranta deplina in timpul utilizarii. Astfel, lipsa marginilor ascutite o face sa fie sigura si pentru copii. Cat priveste depozitarea ei, buzunarul sau ganta sunt locuri ideale, intrucat nu exista posibilitatea de a deteriora interiorul. Asa cum am mai spus, este complet sigura. Mai multe produse prietenoase cu unghiile si destinate realizarii unei manichiuri desavarsite se regasesc in cadrul paginii seki.ro.

Tags: ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *