hashtag

Hashtag-uri – cum sa ai expunere mai buna in social media

By admin

17 mai 2022

Hashtag-urile au fost create de utilizatorul si in acelasi timp antreprenorul Twitter Chris Messina, ca o modalitate de a tine pasul cu noile abrevieri si fraze la moda. Fiind implementate initial doar pe platforma Twitter, hashtag-urile pot fi acum folosite pe aproape toate site-urile social media, inclusiv Facebook si Instagram.

Pe scurt, un hashtag este un cuvant sau o fraza care are la inceput semnul diez, sub forma exacta #cuvant sau #fraza. Ca hashtag-uri se folosesc cu preponderenta cuvintele simple, de exemplu #promovare, sau o alaturare de mai multe cuvinte, de tipul #IaOPauza.

Cand folosesti hashtaguri in continut, identifici cele mai importante si cele mai folosite cuvinte cheie. Utilizatorii pot sa faca cautari prin social media, atat pe platforme individuale cat si alte terte site-uri ce scaneaza diverite comunitati social media si pot gasi postari si persoane dupa hashtag-urile cu care s-au asociat.

Unul din principalele motive pentru care ar trebui sa folosesti hashtag-uri pentru postarile social media este faptul ca investesti in promovarea gratuita a afacerii. Folosind cuvinte cheie care sunt intr-adevar relevante pentru produsele si serviciile pe care le oferi, pentru a tinti mai bine segmentul de clienti vizati, vei ajunge sa iti extinzi cu foarte mult numarul de potentiali clienti.

Exista diverse tipuri de hashtag-uri, insa pot fi categorisite in 2 mari ramuri: hashtag-uri care reprezinta brandul si care fac consumatorilor mai cunoscuta afacerea, sau cuvinte si expresii in trend folosite pe retelele de socializare care atrag in scurt timp un numar mare de vizitatori.

Cu toate acestea, strategia de promovare prin hashtag-uri nu trebuie folosita intr-un stil agasant. Cateva cuvinte cheie si fraze folosite cu hashtag sunt ok, insa folosirea abuziva poate duce la un efect contrar. Pe langa faptul ca intregul continut este dat peste cap de prea multe hashtag-uri, clientii pot sa vada aceasta practica precum una ce spameaza. Se recomanda astfel o utilizare moderata, pentru rezultate optime si pentru nivelul de promovare eficienta dorit si cautat de catre orice business.

Tags: , , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.