Probabil ca nimeni nu mai foloseste browser-ul Internet Explorer in ziua de azi- cu exceptia cazului in care reinstalezi Windows-ul si utilizezi Explorer doar pentru a downloada un alt browser. Astfel, Microsoft a decis sa ia masuri in aceasta privinta, de aceea, a inceput procesul de renuntare la browser-ul sau. Incepand cu data de 12 ianuarie 2016, compania nu va mai suporta versiunile 7, 8, 9 si 10 ale Internet Explorer sau a altor sisteme de operare. In schimb, Microsoft va obliga, practic, utilizatorii sa foloseasca Windows 10 si Edge- noul browser creat de care Microsoft pentru ultima versiune de Windows.

„Incepand cu data de 12 ianuarie 2016, numai cea mai recenta versiune a Internet Explorer va fi disponibila, iar sistemul de operare va accepta si va primi suport tehnic si actualizari de securitate. Internet Explorer 11 este ultima versiune de Internet Explorer si va continua sa primeasca actualizari de securitate, remedieri de compatibilitate si suport tehnic pe Windows 7, Windows 8.1 si Windows 10”- sustine compania Microsoft.

Internet Explorer 11

Astfel, Internet Explorer 11 va oferi o imbunatatire a securitatii, o crestere a performantei si o mai buna compatibilitate, dar si suport pentru standarde web care alimenteaza website-urile si serviciile online din ziua de astazi. Microsoft incurajeaza utilizatorii sai sa actualizeze si sa fie „la zi” cu ultimul lor browser daca isi doresc sa aiba o experienta de navigare mai rapida si mai sigura. De asemenea, Microsoft a dezvaluit ca mai bine de 200 de milioane de oameni din intreaga lume folosesc noul lor soft- Windows 10.

Mai mult decat atat, Microsoft sustine ca isi doreste ca aceasta cifra sa ajunga la cifra de un miliard de utilizatori, de aceea a inceput o campanie mai agresiva de promovare a noii versiuni Windows. Astfel, Windows 10 se va instala automat pe calculatoarele ce folosesc sistemul de operare cu versiuni mai vechi- adica 7 si 8.1- initial prin recomandare si, ulterior, prin obligarea utilizatorilor de a-si instala Windows 10.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *