Intoxicatia alimentara

By admin

17 mai 2022

Intoxicatia alimentara se refera la o problema medicala care provine din alimente si bauturi contaminate. Cauzele de intoxicatie alimentara sunt microbii patogeni, iar intoxicatia alimentara difera de la o persoana la alta. Avand in vedere ca microbii sunt prezenti peste tot in mediul inconjurator este aproape imposibil sa-i impiedicam sa nu patrunda in viata noastra prin alimentele pe care le consumam. Produsele alimentare de mare risc sunt: pestele, fructele, fuctele de mare, precum si preparatele din carne, iar sansele de a lua aceste bacterii patogene sunt tot mai ridicate daca produsele sunt consumate crude sau nespalate. Cei mai predispusi intoxicatiilor alimentare sunt in mod special copiii si batranii care au un sistem imunitar mai scazut. Aceste intoxicatii alimentare se manifesta sub diferite forme, cum ar fi: dureri severe de stomac, stari de greata, varsaturi si apar la aproximativ 4-6 ore de la consumul produselor contaminate.

Bacteriile sau microbii patogeni intra in organism prin alimente care se stabilesc la nivelul tractului digestiv, iar apoi se multiplica rapid. Acesti microbi produc toxine care au efecte negative asupra sanatatii si ataca organele interne, astfel ca simptomele apar dupa un anumit timp de cand au fost consumate produsele. Simptomele de intoxicatie alimentara temporara raman aceleasi, indiferent de tulpina bacteriana care provoaca starea. Semnele tipice de actiune ale acestor afectiuni temporare sunt: stomac deranjant, crampe abdominale, varsaturi, dureri de cap. Pacientii care prezinta simptome de intoxicatie alimentara pentru trei zile consecutive ar trebui sa ceara sfatul mediculuI.

Tratamentul acestor afectiuni consta in gestionarea si rezolvarea problemelor de disconfort, precum si intarirea sistemului imunitar pentru a putea lupta impotriva acestor factori patogeni. De asemenea, este necesar consumul a cat mai multe lichide pentru ca organismul sa fie hidratat, iar in cazul in care este necesar, vor fi atribuite antibiotice pentru tratarea intoxicatiei alimentare. Asadar, este mai bine intotdeauna sa prevenim aceste afectiuni decat sa ajungem sa ne confruntam cu ele si de aceea trebuie sa mentinem o ingiena stricta in momentul in care gatim sau consumam diferite produse.

Tags: , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.