Parbriz Virtual

Parbriz VirtualTrendul masinilor care se conduc singure primeste treptat un impuls, dar sunt alte inovatii care schimba jocul venind in industria auto care nu au nimic de a face cu predarea controlului masinii tale unui robot.

Exista un concept de parbriz virtual a Land Roverului de la Jaguar, ce vrea sa furnizeze soferilor un display interactiv virtual pe parbrizul masinii, furnizand o experienta de tip realitate augumentata.

Caracteristica concept al sistemului, dupa cum putem vedea intr-un videoclip eliberat de acestea, include linii de curse care isi schimba culoarea pentru a indica pozitia optima de frane in curbele periculoase. Videoclipul arata de asemenea conuri virtuale plasate pe drum in timp real, o unealta care ar putea ajuta la antrenarea soferilor noi.

Cu toate acestea, cea mai captivanta caracteristica a sistemului este o vizualizare a „masinii fantoma” care permite utilizatorilor sa se intreaca cu soferi virtuali pe o pista de curse reala. Pot sa se intreaca impotriva timpurilor de curse reale incarcate de alti utilizatori, o caracteristica ce ar face condusul unei masini similar cu jucatul unui joc video.

Un purtator de cuvant de la Jaguar Land Rover, le-a spus celor de la Mashable, ca parbrizul virtual este un concept in acest moment, in timp ce tehnologia nu exista astazi pentru a utiliza intregul parbriz ca si o interfata de utilizare. Acestia muncesc cu furnizorii lor pentru a produce aceasta tehnologie, si estimeaza ca are potentialul de a atinge productia in jur de 10 ani.

Jaguar s-a devotat foarte mult cercetarilor de acest tip pentru tehnologia de display virtual, afisand un videoclip cu o capota transparenta in Aprilie, si o trapa aditionala cu o componenta de realitate augumentata in aceiasi luna. De aceea, cei de la Jaguar par sa vrea sa lucreze cu realitatea augumentata si functionalitatile acesteia, fiindca vad un viitor in masinile lor.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *