Lucruri ciudate care te fac sa te ingrasi

By admin

17 mai 2022

Consumul excesiv de alimente si o lipsa de exercitii fizice ar putea fi principalele motive care stau la baza obezitatii, dar se pare ca nu sunt singurele care contribuie la luarea in greutate. Studiile au demonstrat ca cele mai neasteptate lucruri pot contribui cu cateva kilograme la greutatea corpului tau- de la umflarea amigdalelelor pana la o serie de gene care determina o predispozitie mai ridicata in fata obezitatii. In prezent, unul din trei americani este supraponderal sau obez- potrivit datelor emise de Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor- asa ca fiecare factor conteaza in lupta cu kilogramele in plus. Iata cateva lucruri surprinzatoare care ar putea determina ca tu sa te ingrasi.

Factori ciudati care contribuie la obezitate

Raceala sau gripa. Copiii expusi la un virus extrem de comun in raceli si gripe, numit adenovirus 36, sunt mai predispusi sa devina obezi fata de cei care nu sunt expusi in fata virusului. In cadrul unui studiu realizat pe 124 de copii, aproape 80% dintre cei expusi in fata virusului erau obezi, astfel ca acestia au avut tendinta de a lua in greutate cu 23 de kilograme mai mult decat copii care nu au fost expusi.

Folosirea aparatului conditionat. Atunci cand traiesti la temperaturi constante si confortabile, organismul nu trebuie sa lucreze pentru a se mentine mai rece sau mai cald- potrivit unui studiu realizat in anul 2006. In partea de sud a Statelor Unite- o regiune unde sunt inregistrate cele mai multe cazuri de obezitate din SUA, procentajul de case cu aer conditionat a crescut de la 37% in 1987 la 70 in 1997. Astfel, un tip de viata confortabila chiar si din punct de vedere al temperaturilor, poate conduce la dezvoltarea obezitatii.

Prea putin somn. Cei care nu dorm indeajuns de mult prezinta un risc mai mare de a deveni obezi. O serie de modificari hormonale, cum ar fi intoleranta la glucoza- un precursor al diabetului- au loc atunci cand organismul nu este odihnit suficient. Restrictia de la somn stimuleaza foamea, iar oboseala care insoteste aceasta stare determina o scadere a activitatilor fizice, ceea ce duce la cresterea in greutate.

Tags: , , , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.