motivatie

Motivatia la locul de munca

By admin

20 mai 2022

Motivatia la locul de munca este destul de greu de obtinut si chiar mai greu de mentinut. Oricine lucreaza in mediul corporate stie ca motivatia joaca un rol extrem de important. Daca banii reprezinta principalul factor pentru a ramane motivat, aflati ca mai exista si o serie de alti factori care fac ca un angajat sa lucreze cu placere pentru angajator. Cum poti reusi sa iti pastrezi angajatii motivati la locul de munca? Iata in continuare cateva idei ce iti vor fi de ajutor.

  • Trateaza pe toata lumea la fel. Daca unii angajati sunt mai productivi decat altii, pot primi premii si recompense, e dreptul lor, insa asta nu inseamna ca lor nu li se aplica regulile. In mod similar, un angajat de nivel mediu trebuie tratat cu acelasi respect cu care e tratat si unul excelent, fara discriminari.
  • Nu vorbi de rau un angajat de fata cu altii. Multi folosesc aceasta strategie pentru a motiva pe altii, cu toate acestea daca angajatii vor vorbi intre ei vor afla aceste lucruri. Se va crea o stare de neincredere ce va afecta direct productivitatea si nu numai.
  • Aminteste-ti ca angajatii sunt resurse si nu persoane de care te poti descotorosi oricand. E o practica folosita de organizatii pentru a motiva, insa cand un angajat stie ca poate fi foarte usor inlocuit, cu siguranta nu va mai ramane suficient de motivat.

Pentru a mentine angajatii motivati, asigura-te de asemenea ca introduci un sistem de bonusare, de recompensare a performantelor. Va trebui sa cunosti de asemenea si care sunt obiectivele personale ale angajatilor, in masura in care este posibil. Ii poti ajuta sa le atinga mai usor, prin munca lor, astfel atat tu, ca angajator, cat si ei, ca angajati, veti cunoaste numai beneficii.

Toate aceste aspecte enumerate mai sus te vor ajuta sa eviti problema lipsei de motivare a angajatilor. Tratati cu demnitate si respect, vor incerca sa isi imbunatateasca performantele cand vor vedea ca rezultatele si recompensele sunt pe masura.

Tags: , , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.