munceste inteligent

Munceste mai inteligent, nu mai mult

By admin

20 mai 2022

In zilele noastre, cand sarcinile pe care le avem de indeplinit parca se aduna tot mai multe, ne putem trezi coplesiti de lista lunga de obiective de realizat zilnic. Cu toate acestea, printr-o planificare a timpului si prin prioritizare se poate ajunge la succes. Chiar daca ti se va parea pentru inceput destul de dificil sa jonglezi cu absolut tot, incearca sa iti faci un plan scris si o lista de prioritati – vei vedea ca te va ajuta foarte mult in ceea ce priveste munca.

Foarte multi fac o alta greseala: aleg sa le faca pe toate si se trezesc inevitabil cu prea multe responsabilitati pe cap. Daca ai o lista mult prea lunga de lucruri de indeplinit, poate ca ar fi timpul sa te gandesti sa mai si delegi cateva dintre sarcini care nu au neaparata nevoie de rezolvarea ta. Chiar daca ti-au fost trasate tie niste obiective de catre sefi, delegand responsabilitatea le vei aduce mai repede la indeplinire, intre timp vei reusi sa faci si tu ceea ce mai aveai de facut si rezultatele vor fi recompensate pe masura.

Evita sa amani lucrurile. Timpul nu asteapta pe nimeni, dupa cum spune o vorba din popor. Asa ca daca ai ceva de facut, nu lasa pe mai tarziu, pentru ca oricum nu se va rezolva de la sine. Daca intr-adevar iti doresti sa muncesti mai inteligent, cauta sa indeplinesti mai multe sarcini decat aveai alocate inainte de termen. Pe langa faptul ca vei economisi timp, te va pune intr-o lumina favorabila fata de superiori.

Poate fi foarte usor sa ti se distraga atentia in timp ce muncesti. Cauta sa eviti aceste elemente care iti afecteaza capacitatea de concentrare, pentru ca o consecinta directa se va face simtita asupra randamentului pe care il dai. Orienteaza-te spre rezultate si concentreaza-te la ceea ce faci!

Pare mai usor de spus decat de facut, insa odata ce vei reusi sa implementezi toate sfaturile enumerate anterior, vei realiza ca schimbarea este una in bine, ca muncesti mai usor, mai eficient si dai un randament mai bun.

Tags: , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.