Atunci cand ti se pare ca sanatatea ta este in pericol, chiar daca simptomele resimtite par doar un disconfort cauzat de oboseala, nu amana controlul medical. Nu stii niciodata ce afectiuni pot trada acestea. Este vorba despre sanatatea ta si ar trebuie sa te preocupi intotdeauna de aceasta, pentru ca deseori e prea tarziu sa cauti tratamente.
Mai mult ca sigur esti la curent cu ceea ce reprezinta hernia de disc. In cazul in care nu esti tocmai in tema cu acest subiect, te invit sa citesti mai departe pentru a afla in ce consta, care sunt simptomele care iti indica prezenta ei, respectiv cauzele instalarii sale si tratamente eficiente.
Hernia de disc – ce trebuie sa stii despre aceasta afectiune
O afectiune destul de comuna. Hernia de disc este, cel mai adesea, insotita de durere. Ca sa o tratezi, trebuie sa te orientezi spre o solutie optima. Tot mai multi se orienteaza spre chiropractica sau manipularea osteoarticulara. Apare din cauza deteriorarii discului intervertebral, urmat de scurgerea nucleului pulpos. Asta se traduce prin presiune pe radacinile nervoase, respectiv pe maduva spinarii.
Rolul discurilor intervertebrale este de a actiona precum niste amortizoare. Atunci cand sunt afectate, sustinerea coloanei nu mai este la fel de eficienta. Incepe sa te doara spatele si gatul. Compresia rezulta cel mai frecvent in durere, deci fara doar si poate la un moment dat vei cauta sa iei masuri, indiferent ca acestea constau intr-un masaj hernie de disc sau alte practici de actualitate.
Sunt persoane care descopera afectiunea intamplator, atunci cand efectueaza controalele de rutina. Iata deci ca hernia de disc poate fi asimptomatica sau poate prezenta simptome insezizabile sau poate fi chiar neinsotita de durere.
Cele mai frecvente semne ce iti indica prezenta afectiunii sunt: furnicaturile si amortelile din regiunea inervata de nervul afectat, slabiciune in muschi, dureri in partea de jos a spatelui, in gambe, talpa, coapse sau fese. Durerea din partea superioara iti indica faptul ca este afectata zona gatului si se traduce prin dureri de umeri si brate. Cu atat devin acestea mai intense cu cat realizezi miscari bruste sau cand stranuti.
Hernia de disc poate fi de 3 feluri – lombara, toracala si cervicala. Fiecare in parte prezinta simptome specifice. Intra pe chiromedicahealthcenter.ro ca sa afli care sunt acestea pentru ca nu intentionez sa insist asupra lor.
Pe scurt, iata care sunt motivele pentru care poti sa faci hernie de disc: stilul sedentar de trai, pozitiile incorecte adoptate mai ales la birou, deshidratarea discului intervertebral, traumatismele pe care poate le-ai suferit la nivel de coloana vertebrala, dar si expunerea la vibratii in mod prelungit, respectiv procesul de imbatranire. Nu sunt excluse nici malformatiile congenitale ale coloanei, desi acestea sunt cazuri mai izolate.
Ulterior diagnosticarii herniei de disc (prin anamneza, examinare fizica, teste imagistice), este identificat si tratamentul optim. Tot mai multi oameni aleg chiropractica in ceea ce priveste tratarea afectiunii. Aceasta are ca efect ameliorarea simptomelor, respectiv tratarea acestora, fara a implica tehnici dureroase. Rezultatele, atunci cand un profesionist se ocupa de problema ta, constau in inlaturarea durerii, incetarea tulburarilor senzitive ale membrelor traversate de nervul afectat, lupta eficienta impotriva contracturilor musculare, respectiv revenirea la activitatile obisnuite.