Masurile de prevenire ale unei conceptii se stiu in mare parte. Unele strict pentru femei, altele strict pentru barbati, se tine cont de responsabilitatea amandurora insa in mod separat de actiunea fiecaruia. In curand insa fiecare barbat se va putea bucura si de metoda pastila anticonceptionala. Daca pana acum stiam de aceasta ca este destinata pur femeilor se pare ca in viitor situatia se va schimba.

Cercetatorii japonezi sunt cei care se lauda cum ca ar fi gasit solutia ca pastilele anticonceptionale sa fie utile si in cazul reprezentantilor masculini. Acest lucru se pare ca este realizat prin intermediul unei proteine ce se gaseste in organismul barbatului. Se numeste calcineurina, este cea care are un rol extrem de important in fertilitate si mai cu seama este un mister. Asta pentru ca cercetarile de pana acum nu puteam identifica care forma a sa este cea asupra careia trebuie sa se actioneze.

Un test pana acum a fost dezvoltat doar pe cobai. Ca urmare, se arata ca pastila minune poate bloca fertilitatea masculina. Insa nu pentru totdeauna. Se doreste un control asupra acestui aspect, precum il au si femeile care isi administreaza astfel de pastile. Daca va functiona totul ca si in cazul cobailor, se pare ca pastila anticonceptionala isi intrerupe actiune la o saptamana dupa ce nu mai este utilizata. Cu alte cuvinte, nu intrerupe cu nimic ciclul normal de producere a spermatozoizilor activi atunci cand se doreste concepere.

Viitorul din acest punct de vedere i-ar putea face incantati pe barbati. Insa asta numai intr-o masura si anume tinand conct de faptul ca o pastila de acest gen este o protectie insa nu una completa. Pe langa faptul ca actual pastilele anticonceptionale pentru femei mai pot si da gres, exista inca riscul de transmite a unor boli. Deci asupra acestui fapt nu este un contact sigur. Nu in cele din urma, trebuie sa se tina cont si de eventuale efecte secundare. Desigur, conteaza in ce masura acestea sunt si cum pot afecta, pe termen lung sau nu. Cert este ca exista inca un drum lung pana cand pastila cu pricina sa fie una disponibila si sigura pentru consum. Pana atunci, ramanem inca la metodele deja clasice.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *