Palatul Parlamentului, Bucuresti

Urmeaza sa vizitezi orasul Bucuresti si nu stii de unde sa incepi planificarea timpului liber? Atunci acest articol este pentru tine. Am adunat o lista cu atractiile turistice pe care nu ar trebui sa le ratezi in urmatoarea ta vacanta.

1. Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului este a treia cea mai mare cladire administrativa din lume in momentul de fata. Impresioneaza atat prin dimensiunile sale imense, cat si prin arhitectura in stil brancovenesc. Palatul mai este denumit si „Casa Poporului”. 

Fiind construit in perioada comunista, simbolizeaza puterea si maretia statului roman. Un fapt interesant este ca pentru a putea realiza constructia acestei cladiri au fost demolate aproximativ 9000 de case. Palatul este atat de mare incat si astazi putem gasi o multime de camere pe care nu le utilizeaza nimeni.

2. Arcul de Triumf

Arcul de Triumf de la Bucuresti simbolizeaza unul dintre cele mai importante evenimente istorice al poporului romanesc – Marea Unire. Dar si participarea Romaniei  la Primul Razboi Mondial. In 1918, la inaugurarea  acestuia, arcul era construit din materiale slab calitative care nu rezistau nici macar precipitatiilor. Din 1936, insa, putem admira  un monument de granit in forma paralelipipedica, fiind recreat conform modelului francez.

3. Muzeul National de Istorie a Romaniei

Acesta are unul dintre cele mai mari arsenale din tara la capitolul exponatelor istorice din tezaurul romanesc. Printre cele mai interesante sunt: 

  • coroana de Otel a regilor Romaniei;
  • coroana reginei Maria;
  • bratarile din aur ale dacilor;
  • rhytonul de la Poroina Mare.

De asemenea, in expozitia Lapidarium puteti urmari mai multe exponate in dimensiunile lor reale: cum ar fi copia Columnei lui Traian, dar si alte monumente din perioada epocii antice si Evul Mediu. 

4. Casa Ceausescu/Palatul Primaverii

Dupa cum se intelege, casa respectiva a fost resedinta familiei Ceausescu. Aceasta a fost realizata dupa placul Elenei Ceausescu, sotia sefului de stat in perioada comunista, Nicolae Ceausescu. Casa a fost deschisa publicului larg in 2016 sub forma unui muzeu. 

Chiar daca exteriorul se aseamana cu o casa obisnuita, interiorul iti taie respiratia. Palatul are peste 150 de camere printre care: salon spa si wellnes, piscina interioara, gradina de iarna, dressing principal, o sala de cinema si o crama.

5. Centrul Vechi

Majoritatea il cunosc datorita localurilor fancy din această regiune, insa Centrul Vechi are si o palpitanta istorie. Acesta isi incepe povestea in anii 1600, odata cu deschiderea primelor hanuri si magazine. Negustorii isi aduceau marfa (oglinzi venetiene, cutite de Danzig, haine etc.) de la Leipzig, Germania sau din Gabrovo, Bulgaria. 

De aici au apărut si numele strazilor. Daca doriti să vizitati  Centrul Vechi, pe langa cafenelele instagramabile, puteti vizita si:

  • Palatul Voievodal Curtea Veche – resedința mai multor conducatori ai Tarii Romanesti, printre care se numara Vlad Tepes, Constantin Brancoveanu si Constantin Hargheli;
  • Biserica Stavropoleos – a fost construita in 1724 in stil brancovenesc;
  • Biserica Sf. Antonie – una dintre cele mai vechi cladiri din Bucuresti mentinuta in forma sa initiala;
  • Banca Nationala a Romaniei – a fost construita între anii 1883-1885 în stil neoclasic francez.

Bucuresti este cel mai mare oras din Romania dupa suprafata si  locuitori, insa valoarea sa culturala cu siguranta intrece orice unitate de masurare cunoscuta. De la palate la muzee, de la monumente arhitecturale la parcuri futuristice, toate sunt adunate sub o singura cupola – orasul Bucuresti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *