Pro si contra avortului

By admin

2 aprilie 2023

Definit ca terminarea sarcinii la alegere sau datorita unui incident – in cazul pierderii de sarcina, avortul este de obicei cauzat de probleme sociale sau personale. Din punct de vedere statistic, un procent de mai putin de 10% este reprezentat de avorturi in urma violurilor, incestului sau problemelor de sanatate. Aproximativ jumatate din femeile ce apeleaza la avort au varsta sub 25 ani, un procentaj de aproximativ 60% nu sunt nici casatorite. Desi medicina ofera multe solutii contraceptive, inclusiv „pilula de dupa”, avortul este inca practicat. Cateva argumente pro si contra sunt prezentate in continuare.

Cel mai important argument impotriva avortului il reprezinta simpla optiune de a termina o sarcina nedorita. O persoana nu trebuie sa fie atat de iresponsabila incat sa ajunga in situatia de a fi nemiloasa cu cel inca nenascut. De cele mai multe ori sarcinile neplanificate nu mai sunt atat de traumatizante daca sunt duse la capat si copilul este nascut. Un embrion in crestere este considerat uman odata ce incep bataile inimii chiar dupa a 21-a zi dupa conceptie; chiar daca nu are o forma umana completa, are potentialul de a deveni una. Dreptul la viata al copilului ar trebui respectat, in locul avortului sa fie aleasa posibilitatea de oferire spre adoptie. Un alt contraargument ar fi infectiile, pierderile ulterioare de sarcina, complicatiile si rareori chiar decesul mamelor. Avortul are serioase implicatii psihologice asupra femeii sub forma depresiei si vinovatiei.

Desi femeile au dificila optiune de a alege avortul, au facut-o si o fac in continuare. Cunosc implicatiile alegerilor lor si au dreptul sa faca asta. Un alt argument contra ar fi ca femeia este cea ce poarta copilul, il naste, il creste, pe langa celelalte indatoriri. A trece prin toate acestea fara nici un ajutor din partea partenerului poate fi foarte dificil, in unele cazuri imposibil.

Legale sau in afara legii, avorturile vor fi tot timpul parte a societatii. Alegerea este diferita in situatii diferite. Pentru unii avortul poate fi traumatizant, pentru altii ducerea pana la final a sarcinii poate fi la fel sau mai traumatizanta. Nu se poate decide un set de reguli definitoriu, totul depinde de aspecte precum abordarea femeii, sustinerea pe care poate sau nu sa o aiba, taria psihologica si alte circumstante ce o vor ajuta sa faca alegerea daca sa faca avort sau nu.

Tags: ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *