cursuri online

Pro si contra invatamantului online

By admin

17 mai 2022

Calificarile bune obtinute pot fi de mare ajutor cand vine vorba de angajare sau de avansare in cariera. In ziua de astazi mai ai o optiune cand vine vorba de imbogatirea CV-ului si de adaugarea de abilitati in plus, fara a trebui sa te inscrii la cursuri unde va trebui sa mergi efectiv. Poti alege sa faci cursuri online. Ca si orice alt subiect dezbatut, are atat neajunsuri cat si avantaje. Pentru a va face o idee mai buna expunem aici cateva dintre ele.

Avantaje

1. Unul din cele mai bune lucruri tine de flexibilitate. Nu esti nevoit sa iti intrerupi programul zilnic pentru a studia cursurile. Poti face asta in propriul ritm, dupa posibilitati si nu mai cheltui bani si timp cu transportul pana la sala de curs – poti sa inveti din confortul propriei locuinte.

2. Materialele de curs necesare sunt oferite prin internet sub forma de e-book-uri, mesaje text in diverse forme. Multe institutii de acest fel ofera de asemenea cursantilor acces la bibliotecile online pentru cercetare suplimentara. De aceea nu va mai trebui sa cumperi carti scumpe.

3. O diploma este de obicei obtinuta in trei sau patru ani. Cu ajutorul cursurilor online, daca intr-adevar iti doresti asta, poti obtine diploma dorita in doar 1 an sau doi. De asemenea poti face cursuri de specializare exact pe domeniul dorit, care sa dureze doar cateva saptamani.

Neajunsuri

1. Diplomele obtinute pot fi uneori de la institutii ce nu au acreditare, astfel in ceea ce priveste angajarea pot sa nu fie de mare ajutor.

2. Cursurile online nu ofera acea interactiune fata-in-fata profesor-elev. Totul se desfasoara online, sub forma de e-mail-uri, discutii pe chat sau in grup, iar aceasta lipsa de interactiune sociala poate fi dificila pentru unele persoane.

3. Cursurile online necesita studiu independent si abilitate foarte buna de intelegere. Din acest motiv este necesar ca elevii si cursantii sa aiba multa auto-motivare si disciplina. Fara munca suficienta si efort sustinut, se dovedesc a fi total inutile.

Tags: , , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.