curatenie

Produse de curatenie organice

By admin

17 mai 2022

Folosirea produselor pentru curatenie non-toxice, care nu sunt periculoase, inflamabile si de asemenea prietenoase cu mediul ne ajuta sa ne protejam atat pe noi insine cat si mediul inconjurator. Sa vedem cum putem face un pas in acest sens, oferind o schimbare. Cateva dintre produsele naturale, organice, ce pot fi folosite pentru curatenie includ sucul de lamaie, otetul si praful de copt. Iata cum pot fi acestea folosite pentru diverse situatii in care se impune curatenia.

Sigiliile frigiderelor – realizate din plastic sau cauciuc, pot fi usor curatate cu o carpa inmuiata in otet, se va preveni in acest fel murdaria si acumularea de praf.

Podeaua din bucatarie – o solutie preparata intr-o galeata, cu o jumatate de cana de otet in amestec cu jumatate de galeada de apa calduta poate fi folosita cu succes pentru curatarea podelei din bucatarie, sau a suprafetelor din lemn sau linoleum.

Curatarea cuptorului – intr-un bol se amesteca o lingura de praf de copt, o lingura de sare si jumatate de cana de apa calduta. Cu manusi de protectie, se amesteca pasta si se aplica in interiorul cuptorului. Acesta se porneste pentru cateva minute, iar dupa ce se raceste, se sterge pasta aplicata cu o carpa umeda.

Curatarea covoarelor si carpetelor – ingredientele de baza aici sunt sarea, amidonul si praful de copt. Sarea ajuta la restaurarea si reinvierea culorilor. Jumatate de cana de sare sau amidon presarat pe covoare, ulterior aspirat, invie culorile.

Curatarea suprafetelor vitrate – se amesteca doua linguri de otet cu o cana de apa. Se pulverizeaza apoi pe sticla sau oglinzile ce trebuiesc curatate pentru a inlatura amprentele si murdaria.

Una din cele mai mari greseli pe care majoritatea dintre noi le facem este faptul ca folosim prosoape de hartie pentru curatarea intregii case. Mai recomandata este folosirea prosoapelor sau carpelor din tesaturi, din bumbac, ce pot fi spalate si apoi reutilizate.

Tags: , , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.